12.9 C
Timișoara
joi,13,mai,2021
AcasăStiriSocialTraficanții de migranți din Timișoara. prinși de mascați. Vezi cât plăteau străinii...

Traficanții de migranți din Timișoara. prinși de mascați. Vezi cât plăteau străinii VIDEO

Monitorizarea infractorilor a durat nu mai puțin de cinci luni de zile, iar acum, procurorii DIICOT, au strâns probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că suspecţii au constituit un grup infracţional organizat, care avea ca scop racolarea, adăpostirea, îndrumarea, călăuzirea şi transportul mai multor cetăţeni străini, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României către alte ţări din spaţiul comunitar.

Migranţii care apelau la banda de infractori plăteau cuprinse între 1400 și 1600 de euro de persoană, veniturile obţinute de membrii grupării în urma activităţii infracţionale pe această linie fiind în acest mod considerabile. Modul de operare al membrilor grupării consta în racolarea unor tineri afro-asiatici din Centrele de cazare a Imigranţilor din Timişoara, Giurgiu şi Bucureşti, pe care apoi intenţionau să-i transporte până la frontiera româno-ungară. Scopul membrilor reţelei era să îi treacă frontiera fie ascunşi în mijloace de transport, fie mergând pe jos, pe fâșia verde, urmând să îi preia apoi din Ungaria, destinaţia finală fiind ţări din Spaţiul Schengen.

Grupul infracţional era extrem de bine organizat, pe raza judeţelor Timiş, Alba şi municipiul Bucureşti, cu atribuţii precis delimitate pentru membrii grupării. Suspectii de origine pakistaneză, stabiliți în Bucureşti, se ocupau de coordonarea întregii activităţi, aceştia asigurând recrutarea migranţilor, preocupându-se de cazarea acestora, atunci când era cazul, de stabilirea locaţiilor unde trebuiau să se deplaseze migranţii în Bucureşti pentru a fi preluaţi de ceilalţi membri ai grupării etc.

Un alt palier al grupării era reprezentat de cei care se ocupau de transportul propriu zis al migranților, aceste sarcini revenind în principal membrilor cetățeni români. Detaliile fiecărui transport erau stabilite între membrii grupării de etnie pakistaneză și transportatorii din țară, prin intermediul a doi cetățeni români care încasau și comisionul aferent transportării fiecărui migrant, pe care îl împărțeau cu ceilalți membri ai grupării care se ocupau de partea de transport.

Procurorii DIICOT și polițiștii de frontieră au organizat ieri, 31 august 2014, prinderea în flagrant a unuia dintre membrii grupării în timp ce încerca să scoată ilegal din România patru persoane, cetăţeni din Congo, Camerun şi Pakistan. Un alt grup de migranți format din alte patru persoane aștepta într-o locație din Timișoara să fie preluat și trecut ilegal peste graniță.

În urma acţiunilor întreprinse în judeţele Timiş, Alba şi municipiul Bucureşti, în cursul zilei de ieri şi în această dimineaţă, au fost reţinute 22 de persoane din Pakistan, Romania, Camerun, Congo şi Afganistan, dintre care unsprezece persoane sunt suspectate a fi membri ai grupului infracțional organizat specializat în trafic de migranţi. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al lucrătorilor din cadrul Serviciului Român de Informații și din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

[responsive_youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

14,920FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
160CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
46,600AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente