Pasionat de teatru? Duminică are loc premiera absolută a spectacolului ”Pe ceas. Cu 60 de minute mai bătrân”

- Advertisement -

Care este atitudinea noastră individuală privind îmbătrânirea și care este atitudinea societății față de generațiile care o compun? În funcție de cum punem problema, demonstrează scriitorul, basmul ”Tinerețe fără bătrânețe” poate fi repovestit atât într-un viitor utopic, în care copiii aleg dacă vor veni sau nu pe lume, cât și în prezentul prozaic al serviciilor sociale germane. În combinații de câte trei scenete pline de umor şi de imaginaţie, suprinzătoare de la o reprezentație la alta și votate de public, cele nouă povești se completează într-un spectacol-mozaic unic.

”Pe ceas. Cu 60 de minute mai bătrân”, de Peca Ștefan, are la bază o amplă cercetare pe care dramaturgul a realizat-o în cele două orașe. Coproducția româno-germană face parte dintr-un proiect european derulat în cadrul European Theatre Convention care va avea ca punct final Festivalul ”Art of Ageing”, derulat la Teatrul Național din Timișoara în luna aprilie 2015. Concret, Teatrul Național din Timișoara, membru al ETC, una dintre cele mai extinse rețele de teatre de stat din Europa, participă la proiectul internațional ”The Art Of Ageing”, în colaborare cu Theater und Orchester Heidelberg (Germania), Gavella Drama Theatre (Zagreb, Croația), Deutsches Theater (Berlin, Germania), Staatstheater Braunschweig (Germania), Teatrul Național Craiova, Staatstheater Karlsruhe (Germania) și Teatrul Național Bratislava (Slovacia).

Proiectul AA, câștigător al programului european Cultura 2007-2013, include un program teatral în egală măsură academic, participativ și creativ. Dincolo de dimensiunea sa culturală și socială, AA, care se concretizează în proiecte comune inter-teatre, va facilita înțelegerea reciprocă între artiștii din instituțiile publice participante, schimbul intercultural de cunoștințe, dar și învățarea în sistem colaborativ în sensul noilor forme teatrale. Scopul proiectului este acela de a încuraja dialogul interactiv și solidaritatea între generații, precum și de a forma noi perspective artistice și interculturale prin teatru.

Distribuţia spectacolului îi reuneşte pe actorii Sabina Bijan, Colin Buzoianu (TNTm), Sophia Löffler și Jan Andreesen (Badisches Staatstheater). Scenografia aparține Annei van Leen (decoruri și costume), iar conceptul video – lui Lucian Matei. Regia spectacolului este semnată de Malte C. Lehmann.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Un spectacol ”inCREDibil”, care analizeaza fericirea, se joaca la Timisoara

Teatrul Național din Timișoara prezintă joi, 25 aprilie 2019,...

”O scrisoare pierdută”, pe scena Teatrului Național din Timișoara

Iată de ce, deloc întâmplător, Teatrul Națonal din Timișoara...

Succes după succes la Teatrul Național din Timișoara

Spectacolul-eveniment Maria de Buenos Aires, după opera-tango compusă de...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img