Transfer aeroport
15.4 C
Timișoara
25-feb.- 2020
Transfer aeroport

AMBIȚIE Un tânăr nevăzător a venit să studieze la Universitatea de Vest din Timișoara, după ce a fost respins la Galați de două ori

Si-a parcat BMW-ul ca un nesimtit si a scos numerele de inmatriculare ca sa scape de amenda

Conducătorul unui BMW parcat neregulamentar a crezut că scapă de sancțiune dacă își dă jos numerele...

Concert tribut Iron Maiden cu trupa Rainmaker, la Timisoara

Trupa sârbească Rainmaker ajunge pentru prima dată în Timișoara, unde vurmează să susțină un concert-tribut, live,...

Un tramvai care ”merge” pe ruta Bors – Calafat, da peste cap traficul din Timis

Un transport agabaritic va perturba traficul rutier din județul Timiș în perioada 25 februarie - 3...

Nesimtire! Si-a parcat masina in fata usii unui chiosc din Piata 700, in care erau doua persoane

Polițiștii locali din Timișoara se confruntă cu tot mai mulți șoferi nesimțiți, iar oamenii legii sunt...

Ambiție demnă de admirat din partea unui tânăr nevăzător din Galați, care a decis să vină să studieze la Universitatea de Vest din Timișoara, după ce în orașul natal a fost respins de două ori la înscrierea la Facultatea de Sport, specializarea kinetoterapie, pentru că nu avea un aviz medical. Pentru efortul său, tânărul de 23 de ani va fi ajutat financiar de UVT pe durata cursurilor, având doar un hop de trecut: proba fizică de la admitere, unde deja i s-a promis că va primi ajutor din partea specialiștilor Facultății de sport.

Ion Vlad Emanuel a povestit că „sufăr de cataractă congenitală operată și încă de anul trecut mi-am propus să mă înscriu la Facaultatea de Educație Fizică și sport din Galați pentru secția de kinetoterapie, însă acolo am întâlnit ceva piedici, atât anul trecut cât și anul acesta, și anume piedici din cauză că nu aveam dosarul complet, dar fiind faptul că îmi lipsea avizul din partea medicului universității. Anul acesta, văzând că până la urmă nu reușesc să mă înscriu la Galați, am decis să fac efortul de a veni aici în Timișoara, să văd dacă pot să mă înscriu aici. Sper că voi reuși. Vreau să le mulțumesc celor din cadrul Universității de Vest din Timișoara, pentru că mi-au ooferit șansa de a mă înscrie aici”.

Rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea, a explict astăzi că „am răspuns pozitiv acestei dorințe și provocări de viață a lui Vlad și așa cum probabil ne-am poziționat în general ca o universitate dinamică și care dorește să acorde șanse tuturor. Am considerat corect ca un tânăr ca și Vlad care a promovat examenul de Bacalaureat în condițiile sale să aibă o șansă la fel ca ceilalți la educație. Educația înseamnă a da șansa egală tuturor oamenilor din această țară de a urma această cale și de a face ceva în viață. Scopul lui Vlad nu este de a fi student, ci de a face ceva prin educație în viața sa în continuare, și noi am răspuns acestei provocări, dorim să fim alături de el și să facem un parteneriat de viață încercând ca pe viitor prin această diplomă pe care o va primi de aici să își urmeze visurile în continuare după porțile universității”.

- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,691FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI