Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieCJ Timiș, certificat de urbanism pentru centura de sud. Licitația pentru constructor...

CJ Timiș, certificat de urbanism pentru centura de sud. Licitația pentru constructor amânată a patra oară!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

S-a mai făcut un pas privind construcţia centurii de sud a Timişoarei, proiect pentru care licitaţia de contractare a unui constructor s-a amânat deja pentru a patra oară! Consiliul Judeţean Timiş a anunţat, astăzi, că a semnat certificatul de urbanism pentru varianta de ocolire Timișoara sud, ca urmare a solicitării din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Ruta pe care se va face mult aşteptatul drum care va avea o lungime de 25,69 kilometri este Sânmihaiu Român, Giroc, Șag, Moșnița Nouă, Ghiroda. Autorităţile speră că după construcţia centurii de sud se va fluidiza fluidiza traficul din oraș, și cel intern și internațional care intră în țară prin zona Stamora Moravița, se desfășoară pe DN 59, ajunge în zona Timișoara și se îndreaptă către centrul țării pe DN 6 sau pe sectoarele de autostradă Arad – Timișoara – Lugoj.

“Mă bucur că facem pași importanți pentru construirea centurii de sud a Timișoarei, un proiect important pentru infrastructura orașului, un proiect pe care îl așteptăm de foarte mulți ani. Am văzut zilele trecute că s-a amânat pentru a patra oară licitația, dar sperăm ca acest demers să aibă loc cât mai repede pentru a se începe lucrările efective la centură. Din partea Consiliului Județean Timiș, CNAIR se bucură de tot sprijinul”, a declarat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș. Valoarea proiectului este de 85 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare