Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEducațieUniversitatea de Vest din Timisoara deschide cinci centre de admitere, pentru absolventii...

Universitatea de Vest din Timisoara deschide cinci centre de admitere, pentru absolventii de liceu din tara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), una dintre cele mai importante instituții de învățământ superior din România, vine în ajutorul absolvenților de liceu și deschide, și în acest an, cinci centre județene de înscriere și admitere.

Se economisesc astfel timp și bani, pentru că procedura se poate desfășura chiar în localitatea de domiciului a tinerilor sau cât mai aproape de aceasta.

Centrele de înscriere și admitere, deschise în afara Timișoarei, sunt situate în:
• Județul Hunedoara: Colegiul Național Decebal, Deva;
• Județul Caraș-Severin: Colegiul Național „Traian Lalescu”, Reșița;
• Județul Mehedinți: Colegiul Național „Gheorghe Țițeica”, Drobeta-Turnu Severin;
• Județul Vâlcea: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Râmnicu-Vâlcea;
• Județul Gorj: Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, Târgu-Jiu.

Centrele de înscriere și admitere menționate mai sus sunt deschise în perioada 16-19 iulie, în intervalul orar 09:00 – 14:00, iar în cadrul acestora se vor prelua dosarele în aceleași condiții ca la sediul principal al UVT.

Lider regional pe piața educațională, cea mai mare instituție de învățământ superior din vestul țării, Universitatea de Vest din Timisoara, scoate la concurs pentru admiterea din acest an peste 2000 de locuri bugetate la nivelul Licență, 1200 la Master și 82 la Doctorat, în 11 facultăți:

 • Facultatea de Arte și Design;
 • Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie;
 • Facultatea de Drept;
 • Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor;
 • Facultatea de Educatie Fizicăși Sport;
 • Facultatea de Fizică;
 • Facultatea de Litere, Istorie și Teologie;
 • Facultatea de Matematică și Informatică;
 • Facultatea deMuzică și Teatru;
 • Facultatea de Sociologie și Psihologie;
 • Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării.

În plus față de oferta specializărilor în limba română, UVT pune la dispozitia absolvenților de liceu și 21 de specializări în 6 limbi străine.

Universitatea de Vest din Timișoara organizează, ca în fiecare an, două sesiuni de admitere: în perioada 8-24 iulie și 4-13 septembrie, la sediul principal al instituției (Blv. Vasile Pârvan, nr. 4) și la sediile facultăților din cadrul UVT, care funcționează în alte locații din oraș.

Toate detaliile privind înscrierea și probele de concurs sunt disponibile pe pagina de internet a Universității de Vest din Timișoara, www.admitere.uvt.ro. De asemenea, venim în sprijinul elevilor, oferindu-le posibilitatea de a afla informații privind admiterea direct de la studenții UVT din anii mai mari, prin intermediul grupului de Facebook „Universitatea de Vest din Timisoara – Info Admitere”.

Pe lângă facilitățile celor 43 de centre de cercetare avansată, UVT oferă acces la centre de consiliere și orientare în carieră, încurajând, de asemenea, activitățile de voluntariat și dezvoltare personală în cele 15 organizații studențești.

Membrii comunității UVT au posibilitatea obținerii de burse UVT, private sau străine de tip Erasmus – datorită parteneriatelor pe care aceasta le deține cu peste 500 de universități internaționale, precum internship-uri și stagii de practică în cadrul companiilor locale.
Spatiile de cazare la standarde europene, o bibliotecă universitară modernă, accesul gratuit la evenimente culturale, precum și gratuitatea pentru transportul local, sunt alte câteva atuuri ale Universitatii de Vest din Timișoara, care a devenit cel mai important centru de educație terțiară din partea de vest a țării.

O măsură devenită deja tradiție la UVT prevede ca absolvenții de liceu cu rezultate foarte bune la olimpiadele naționale și la concursurile Universității de Vest din Timișoara beneficiază de intrare fără examen de admitere pe locurile bugetate, după un regulament adoptat de către fiecare facultate în parte, precum și de posibilitatea pre-înscrierii online AICI.

”Zi de zi, aducem inovația în viața universității noastre, nu numai prin tehnologii, noi programe de studiu, cercetări avansate și rezultate internaționale meritorii, cât mai ales prin valorizarea experiențelor umane și a libertății de gândire. Spiritul inovativ ne-a îndemnat să încercăm să trecem la un alt nivel în comunicarea cu studenții de mâine, la Universitatea de Vest din Timișoara, pentru că tinerii devin tot mai conștienți de opțiunile deschise pe care le oferă societatea și tind să-și dorească să profeseze și să obțină rezultate în condiții tot mai bune”, menționează rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Ca-n basme! Spectaculoasa achiziție a pensiunii turistice ”Sus în deal” din Gărâna de către Universitatea de Vest Timișoara a trezit interesul DNA

Cine crede că Universitatea de Vest Timișoara s-a lansat în turismul regional, în plină...

Universitatea de Vest din Timisoara, prezenta in doua ierarhizari universitare internationale

Universitatea de Vest din Timişoara este din nou prezentă în RUR Reputation Rankings ocupând...

FOTO Universitatea de Vest din Timisoara a primit Crucea Casei Regale a Romaniei

În fiecare an, cu prilejul marcării zilei de naștere a Regelui Mihai, în data...