Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEducațieUVT are cei mai mulți “profi tari”. Profesorii Universității au fost distinși...

UVT are cei mai mulți “profi tari”. Profesorii Universității au fost distinși în cadrul Galei Profesorului Bologna

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Proiectul celor de la ANOSR își propune să recunoască meritele profesorilor care s-au remarcat prin metodelor lor de predare/învățare adaptate la nevoile și interesele studentului din ziua de azi.

Cadrele didactice UVT premiate în acest an sunt: Babeţi Adriana, Bunget Ovidiu-Constantin, Clipa Cristian, Costea Iuliana, Glăvan Gabriela, Isvoran Adriana, Jebelean Petru, Macsinga Irina, Muntean Ana,
Mura Petru-Ovidiu, Roja Alexandru, Viașu Ioana. De menționat este că printre premianți, alături de profesorii UVT, se află cadre didactice din universitățile membre ale Consorțiului Universitaria, din care face parte și Universitatea de Vest din Timișoara (Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca, Univesitatea din București).

Studenții au ales acele cadre didactice care s-au adaptat la provocările implementării unui învățământ centrat pe student și care, prin relația pe care au construit-o cu studenții, au reușit să devină modele pentru generații întregi de tineri și să îi inspire în traseul lor profesional, așa cum spun reprezentanți ANOSR, organizatorii Galei.

“Nu ne-am afla la nivelul la care suntem fără a avea o resursă umană deosebită. Universitatea a crescut datorită oamenilor săi, a profesorilor, a studenților. Un profesor trebuie să inspire, să ghideze, să fie un exemplu pentru studenții săi. Acești tineri trebuie să găsească în noi mai mult decât furnizori de educație. Faptul că UVT are în acest an cei mai mulți profesori premiați este un semnal foarte bun că lucrurile sunt așa cum trebuie să fie”, spune Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Distincția vine exclusiv din partea studenților – care sunt cei mai în măsură să analizeze și să judece prestația profesorilor la fiecare oră de curs, după cum au menționat organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Ca-n basme! Spectaculoasa achiziție a pensiunii turistice ”Sus în deal” din Gărâna de către Universitatea de Vest Timișoara a trezit interesul DNA

Cine crede că Universitatea de Vest Timișoara s-a lansat în turismul regional, în plină...

La vremuri noi, tot noi! UMF Timișoara nu renunță la baronii din sănătate, nici în ruptul capului

Până la un punct, e absolut de înțeles: în sistemul de învățământ medical, nu...

Universitatea de Vest din Timisoara, prezenta in doua ierarhizari universitare internationale

Universitatea de Vest din Timişoara este din nou prezentă în RUR Reputation Rankings ocupând...