Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Pomană electorală pentru profesorii din Timiș. Cum vrea Ministerul Educației să atragă voturi și, în același timp să bage bani europeni în ”buzunarele” PSD

- Advertisement -

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat zilele trecute că Ministerul de Finanţe va vira inspectoratelor şcolare județene banii pentru plata celor 150 de euro pentru achiziţia de materiale didactice de către profesori, prin programul „Dezvoltarea carierei didactice”. „Sunt conştient că aceşti bani nu sunt suficienţi decât pentru o lună-două, cel mult, dar atât am putut face. De vineri, banii vor ajunge în teritoriu, este vorba despre echivalentul a 700 de lei”, a anunţat Pricopie. Ministrul Educaţiei a mai spus că intenţionează păstrarea acestui program derulat cu fonduri europene până în anul 2020.

Până aici toate bune și frumoase. De acest program se vor bucura cel puțin 250.000 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar şi minimum 40.000 profesori din mediul unversitar, care ar urma să primească suma de 150 euro, Guvernul anunțând faptul că programul înseamnă alocarea a circa 50 milioane de lei, în cadrul Programului Operaţional Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), pentru programul privind „Dezvoltarea carierei didactice”.

Mai mult de atât, ministrul Pricopie a anunțat într-o oarecare măsură ceea ce-i așteaptă pe profesori, după ce-și încasează banii. „De data aceasta, nu există condiţionare strictă de a cumpăra cărţi şi a deconta prin facturi, ci este vorba de o sumă forfetară pe care profesorii o pot folosi pentru achiziţia de materiale didactice, cărţi, participare la cursuri, conferinţe şi aşa mai departe. Nu vorbim de deconturi, ci vorbim de o pagină în care fiecare cadru didactic spune cum a folosit cei 150 de euro în raport cu dezvoltarea perofesională a fiecărei persoane”.

”Marele partid” – adevăratul destinatar al banilor

Dacă până anul acesta toți profesorii erau nevoiți ca din cei 700 de lei să-și cumpere cele necesare (atât cât ajungeau banii) pentru cursuri, acum profesorii vor fi trimiși la ”specializare”. Mai exact aceștia vor fi nevoiți să facă anumite cursuri, așa cum menționează și Pricopie, cursuri pe care le vor plăti din banii pe care, cel mai probabil, mâine, luni, 10 noiembrie 2014, îi vor avea în conturi.

”Până acum banii erau cheltuiți pe rechizite, fiecare îi cheltuia în funcție de materie. De-acum înainte, deși profesorii nu știu asta, încă, vor fi obligați să meargă la cursuri de perfecționare. Luni, la ora 9:00 e programat consiliul, urmând a se face liste cu doritorii, inclusiv cu pedagogii. Problema este că nu-i mai întreabă nimeni. Cadrele didactice vor fi nevoite să deconteze banii dovedind că au urmat cursuri, la firmele acreditate. Firmele acreditate sunt conduse tocmai de persoanele agreate de partid și știți bine cine a numit ispectorii județeni școlari – chiar PSD” ne-a confirmat o sursă din ”învățământ”, care preferă să rămână anonimă pentru a-și păstra postul.

În plus, directorilor de instituții de învățământ le-au fost deja comunicate inclusiv numele băncilor cu care Inspectoratul Școlar Județean Timiș are convenție, informarea fiind făcută prin intermediul unor SMS-uri, în care se mai specifica și faptul că totul este URGENT, iar informările se vor face prin fax, către ISJ Timiș.

07.11.2014 – 10:09:56
Informarea se va face la nr. de fax: 0256490429. Bancile cu care avem deja conventii sunt: BRD, BCR, ING, BTRL, Bank Post, Raiffeisen

07.11.2014 – 19:37:59
Cu scuzele de rigoare, va rugam sa consultati urgent site-ul ISJ Timis

07.11.2014 – 19.39.40
Situatia a devenit urgenta, in vederea efectuarii in cursul zilei de luni a platii sumei de 700 lei pentru fiecare cadru didactic/didactic auxiliar

Rămâne întrebarea, de ce atâta urgență domnilor de la ISJ Timiș (și nu numai), dacă și-așa spălați bani europeni? Are vreo legătură cu campana electorală în care este implicat partidul care vă susține pe funcțiile respective?

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore