Nicolae Robu, ATAC virulent la colegii din PNL: Cum vă permiteți să stabiliți în locul meu de unde și când să-mi fac cumpărăturile?!

- Advertisement -

Parlamentarii români spun lucruri trăsnite, am putea spune, după ce, în urmă cu câteva zile, aleșii Partidului Național Liberal au venit cu o idee cel puțin ”sărită”. În încercarea de a-i ține pe români departe de hypermarket-uri și supermarket-uri, o mână de liberali a înaintat o propunere legislativă prin care au cerut ca acestea să fie închise de sâmbăta după-masa până luni dimineața și să fie mutate la cel puțin 5 kilometri în afara orașelor.

O replică acidă, la adresa colegilor săi a avut, acum puțin timp, tocmai vicepreședintele PNL pe plan național, Nicolae Robu, primarul Timișoarei, care le-a cerut colegilor de partid să lase supermarket-ulrile în pace.

”LĂSAŢI SUPERMARKET-URILE ÎN PACE!

Aflu cu stupoare că nişte parlamentari -și, culmea: cică liberali!- vor să închidă supermarketurile sâmbătă după-amiaza şi duminica toată ziua şi, în plus, să le interzică existenţa pe raza oraşelor şi chiar şi în afara acestora, la distanţe de până la 5 Km. Motivaţia acestui demers se spune că ar fi grija faţă de producătorii agro-alimentari autohtoni, ba mai mult şi grijă faţă de cumpărători, care, în inconştienţa lor, dacă au supermarketuri la îndemână, îşi irosesc şi-aşa prea puţinul timp liber prin ele, în loc să facă altceva!

Oameni buni, opriţi-vă! Cum vă permiteţi voi să stabiliţi în locul meu de unde şi când să-mi fac cumpărăturile?! Mă împiedică cineva acum, să refuz oferta supermarketurilor şi să cumpăr de la buticul din cartier sau din piaţa chipurile de la producătorii agro-alimentari autohtoni! ? Ba chiar fac asta, de câte ori consider că este mai convenabil pentru mine aşa multicriterial privind lucrurile, după cum adesea nu fac, pentru că, din nou multicriterial privind lucrurile, îmi convine mai mult să recurg la supermarket. Chiar nu e limpede, după atâtea experienţe istorice triste de dirijism, că numai competiţia liberă, legea cererii şi ofertei, pot aşeza lucrurile corect? Producătorii agro-alimentari autohtoni trebuie protejaţi nu prin înlăturarea concurenţilor lor, ci prin construirea de pieţe agro-alimentare moderne, civilizate, atractive şi pentru ei şi pentru cumpărători, plasate la îndemână acestora şi cu suficiente locuri, respectiv prin spulberarea celebrelor mafii jegmănitoare” a scris, pe Facebook, edilul capitalei Banatului.

Robu a ținut să menționeze că lui i-au ”reușit” acest fapt pe plan local, în orașul de pe Bega, acolo unde, spune el, ”Asta am făcut eu la Timişoara, vezi Piaţa Iosefin şi în curând, Piaţa Badea Cârțan şi voi continua să fac în toate cartierele!”, a conchis șeful liberalilor din Timiș.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img