Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEducație"Autorităţile locale şi judeţene nu sprijnă universităţile de stat din oraş": Marilen...

„Autorităţile locale şi judeţene nu sprijnă universităţile de stat din oraş”: Marilen Pirtea, rectorul UVT

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Rectorul UVT – Marilen Pirtea a declarat că universităţile de stat din Timişoara, şi implicit UVT, nu primesc sprijinul complet al autorităţile locale şi judeţene.

În campania electorală pentru primărie noi am fost primii care am organizat o dezbatere. Atunci toţi candidaţii au semnat un material prin care s-au angajat că la şase luni de la câştigarea mandatului cel care va ajunge primar va veni în Aula Magna şi se va întâlnii cu reprezentanţii celor patru universităţi ca să vadă care sunt problemele şi cum ne pot ajuta. A trecut un an şi jumătate şi primarul Nicolae Robu nu s-a întâlnit niciodată cu noi.” – a afirmat rectorul UVT, Marilen Pirtea

Conform acestuia, proiectele universităţilor au cel mai mult de pierdut din cauza acestei lipsă de sprijin, dar îşi doreşte ca măcar pe viitor administraţiile să ofere mai mult ajutor financiar universităţilor.

Cu siguranţă am solicitat sprijin primăriei pentru diverse proiecte. Noi am cedat terenul pentru Liceul Lenau, dar nu s-a întâmplat nimic de doi ani de zile. Ni s-a solicitat teren pentru locuri de parcare, am cedat, avem toată deschiderea. Avem un proiect pentru un centru de excelenţă sportivă într-un spaţiu al Colegiului Ferdinand, iar primăria să ne ajute cu finanţarea, nu s-a întâmplat nimic. Cred că dacă oamenii vor să facă ceva, găsesc soluţii. Poate sunt alte priorităţi. ” a mai afirmat, rectorul UVT – Marilen Pirtea.

Sursa foto: evz

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare