Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieTimișoara - primul oraș care are un ”Dicționar explicativ al denumirii străzilor”....

Timișoara – primul oraș care are un ”Dicționar explicativ al denumirii străzilor”. Cum poți ”ajuta” la îmbunătățirea lui VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Autoritățile locale din Timișoara au demarat un proiect cel puțin interesant. Orașul de pe Bega beneficiază de un ”Dicționar explicativ al denumirii străzilor din Timișoara”, disponibil deja, online, pe site-ul Primăriei Municipiului. Primarul capitalei Banatului a anunțat că nimic din ceea ce se regăsește în acest moment ca ”explicație” a străzilor, nu este ”bătut în cuie” și că realizatorii acestui proiect așteaptă sugestii și sesizări din partea timișorenilor, pentru a-l putea îmbunătăți. ”Așteptăm feed-back-uri. Orice observații, sugestii, sesizări de posibile erori strecurate, dacă este cazul. Este o primă ediție și suntem acum, încă, în faza de proiect. Îl lăsăm câteva săptămâni pentru a-l putea îmbunătăți și după aceea vom scoate un prim volum, o primă ediție cu dicționarul străzilor din Timișoara” a sxplicat, ieri, Nicolae Robu.

Care sunt ”ciudățeniile” întâlnite în denumirile străzilor Timișoarei, dar și ce planuri are municipalitatea în privința acestui dicționar, explică în înregistrarea video de mai jos, de unde puteți afla și cum are de gând Primăria să ”corecteze” unele deficiențe apărute în ceea ce privește denumirea unor străzi.

”Eu cred că nu trebuie să schimbăm denumirile străzilor numai de dragul de a ne afla în treabă. Acolo unde sunt situații hilare, care nu fac cinste Timișoarei, trebuie să intervenim, dar în rest trebuie să aducem omagii unor personalități, în alte modalități. Avem o mulțime de busturi și continuăm să mai facem statui și busturi ale unor personalități, care merită onorate. Este un disconfort pentru cetățeni, în primul rând și se crează confuzii” a mai spus primarul Timișoarei, care susține că ”Dicționarul explicativ al denumirii străzilor din Timișoara” nu va fi înaintat spre vânzare, cel puțin dacă nu va exista o cerere în acest sens.

Ca exemplu de descriere al unei străzi apărute și explicate în ”Dicționarul explicativ al denumirii străzilor din Timișoara”, am ales să vă prezentăm strada Gavriil Musicescu:

”Gavriil Musicescu (n. 20 martie 1847, Ismail, sudul Basarabiei, acum în Ucraina – d. 21 decembrie 1903, Iași) a fost un compozitor, muzicolog și dirijor român. Muzician de înaltă pregătire, dirijor și organizator de talent al uneia dintre cele mai impunătoare formații corale care au fi ințat pe pământul României -Corul Mitropolitan din Iași- unul dintre primii muzicologi care au pătruns în esența comorilor folclorului românesc, excelent pedagog muzician, Gavriil Musicescu a desfășurat pe cele mai diverse planuri o adâncă operă de creație, de promovare a valorilor artistice românești, de educație muzicală.

Modernizare stradă în 2014-2015: reabilitare carosabil, reabilitare trotuare, realizare accese auto, acolo unde este cazul şi amenajare piste pentru ciclişti. Pe tronsonul Cal. Şagului – Str. Hebe s-a reabilitat trotuarul pe o lungime de 100 m în 2013. Între str. Hebe şi str. Hărniciei s-au efectuat lucrări de întreţinere şi reparaţii la carosabil în 2013. Lungime: 4463,05 m”

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=gNeqfZVg4Zo&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...