ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Procesul cu proprietarii Casei Mühle, câştigat definitiv de Primăria Timişoara. Ce măsuri a dispus instanţa pentru monumentul lăsat în paragină

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Sentinţă definitivă dată de instanţă în cazul Casei Mühle, după ce Primăria Timişoara a intentat un proces pentru a-l obliga pe proprietarul Ionel Stancu să aducă fosta reşedinţă a florarului Curţii Imperiale de la Viena la starea iniţială.

Imobilul a fost lăsat în paragină de noii proprietari, care au executat şi lucrări de modificare şi demolare fără a avea autorizaţie în acest sens. După ce în Timişoara au avut loc şi proteste de stradă prin care s-a cerut reabilitarea casei simbol pentru oraş, Stancu a încercat să vândă clădirea, cerând CL Timişoara să îşi exercite dreptul de preemţiune la suma de 1.500.000 de euro. Primarul Nicolae Robu a rugat aleşii să nu voteze, argumentând că suma este prea mare şi că instanţa trebuie să se pronunţe în favoarea primăriei.

Rezultatul procesului a fost făcut public de viceprimarul Dan Diaconu, pe Facebook. „Pentru că de acum este deja oficial și publicat pe Portalul Instanței, Primăria Timișoara a câştigat definitiv și irevocabil Procesul Casa Mühle. Cu încăpățânare, uneori, cu speranța, am dus la capăt un demers juridic de mare importantă pentru soartă monumentelor din România în general. Astăzi, Casă Mühle, primește o șansă, dar mai mult decât atât scriem istorie. Este pentru prima data în România când o municipalitate abordează astfel problemă monumentelor batjocorite. Am urmărit prin tot acest proces, de la Ordonanța Președințiala de punere în siguranță, până la obligația de a aduce la starea inițială monumentul, crearea unui precedent în România. Practic Primăria va fi autorizata în cazul în care Casă Mühle nu e refăcută, să intervină ea însăși pe cheltuiala proprietarului. Nu am luptat doar pentru Casă Mühle, ci pentru toată moștenirea istorică batjocorită a României. Așteptăm motivarea instanței și apoi vom urmări pas cu pas punerea să în practică. Nu vom ezită să intervenim dur dacă hotărârea nu este pusă în aplicare. Mulțumesc tuturor celor implicați, juriștilor, asociației partenere și tuturor celor care au ieșit în stradă și au sperat la acest deznodământ”, a scris acesta.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore