Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialAeroportul din Timișoara, peste 1.000.000 de turiști în 2016. Vezi care...

Aeroportul din Timișoara, peste 1.000.000 de turiști în 2016. Vezi care au fost destinațiile preferate de timișoreni

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

An prolific pentru Aeroportul Internaţional Timişoara, unde numărul de pasageri a depăşit 1.000.000, fiind mai mare cu 25% față de 2015, iar numărul operatorilor de servicii a crescut semnificativ, făcând din Timişoara o destinaţie extrem de căutată.

Nu mai puțin de 11.600 de zboruri au fost înregistrate în 2016 pe Aeroportul Timişoara, iar destinațiile favorite ale timişorenilor din acest an au fost: Bucureşti, Munchen, Londra şi Milano-Bergamo. Conform estimărilor făcute de conducerea aeroportului, în 2017 numărul de pasageri ar urma să se ridice la peste 1.700.000.

“2016 a fost un an excelent pentru Aeroportul Internaţional Timişoara, an în care două companii aeriene de pasageri au început operarea spre noi destinaţii interne şi internaţionale şi au mărit frecvenţele spre alte destinaţii, dintre care una şi-a deschis prima bază de operare din România. O importantă companie de transport marfă – lider internaţional în domeniu – a realizat o bază de operare la Aeroportul Timişoara. În acest an, ne putem mândri cu 6 destinaţii noi, astfel încât în prezent există 22 de destinaţii disponibile direct din Timişoara. Pe timp de vară am avut în plus şi cele 6 destinaţii de vacanţă. Putem spune că ne-am depăşit obiectivele pe care ni le-am propus. Am depăşit într-un an de zile 1 milion de pasageri, am reuşit să extindem aerogara, suntem în curs de a obţine conversia europeană a certificatului de funcţionare şi suntem în curs de elaborare a unor proiecte majore de extindere a aerogării. Ne aşteptăm ca până în 2018, practic, traficul să se dubleze, iar numărul de pasageri să depăşească cifra de 2 milioane. Aeroportul Internaţional Timişoara se dezvoltă într-un ritm alert”, a declarat Daniel Idolu, directorul general al Aeroportului Internaţional Timişoara.

Nici la capitolul transport de marfă lucrurile nu au mers rău la Aeroportul din Timișoara. Creșterea înregistrată în 2016 a fost de 48%, nu mai puțin de 4.000 de tone de marfă fiind procesate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...