Aeroportul din Timișoara, peste 1.000.000 de turiști în 2016. Vezi care au fost destinațiile preferate de timișoreni

Date:

An prolific pentru Aeroportul Internaţional Timişoara, unde numărul de pasageri a depăşit 1.000.000, fiind mai mare cu 25% față de 2015, iar numărul operatorilor de servicii a crescut semnificativ, făcând din Timişoara o destinaţie extrem de căutată.

Nu mai puțin de 11.600 de zboruri au fost înregistrate în 2016 pe Aeroportul Timişoara, iar destinațiile favorite ale timişorenilor din acest an au fost: Bucureşti, Munchen, Londra şi Milano-Bergamo. Conform estimărilor făcute de conducerea aeroportului, în 2017 numărul de pasageri ar urma să se ridice la peste 1.700.000.

“2016 a fost un an excelent pentru Aeroportul Internaţional Timişoara, an în care două companii aeriene de pasageri au început operarea spre noi destinaţii interne şi internaţionale şi au mărit frecvenţele spre alte destinaţii, dintre care una şi-a deschis prima bază de operare din România. O importantă companie de transport marfă – lider internaţional în domeniu – a realizat o bază de operare la Aeroportul Timişoara. În acest an, ne putem mândri cu 6 destinaţii noi, astfel încât în prezent există 22 de destinaţii disponibile direct din Timişoara. Pe timp de vară am avut în plus şi cele 6 destinaţii de vacanţă. Putem spune că ne-am depăşit obiectivele pe care ni le-am propus. Am depăşit într-un an de zile 1 milion de pasageri, am reuşit să extindem aerogara, suntem în curs de a obţine conversia europeană a certificatului de funcţionare şi suntem în curs de elaborare a unor proiecte majore de extindere a aerogării. Ne aşteptăm ca până în 2018, practic, traficul să se dubleze, iar numărul de pasageri să depăşească cifra de 2 milioane. Aeroportul Internaţional Timişoara se dezvoltă într-un ritm alert”, a declarat Daniel Idolu, directorul general al Aeroportului Internaţional Timişoara.

Nici la capitolul transport de marfă lucrurile nu au mers rău la Aeroportul din Timișoara. Creșterea înregistrată în 2016 a fost de 48%, nu mai puțin de 4.000 de tone de marfă fiind procesate.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare