Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

George Maior, șeful SRI, a primit titlul Doctor Honoris Causa din partea UVT. De ce a spus: ”Îmi voi prezenta demisia”

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Cea mai înaltă distincție pe care o poate oferi o universitate, a fost înmânată astăzi lui George Maior. Șeful SRI a primit înalta distincție în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara, chiar din partea rectorului instituției de învățământ, Marilen Pirtea. Acesta a spus la momentul decernării că ”Senatul Universității de Vest a decis să-i acorde domnului George Maior acest titlul ca semn de recunoaștere publică a meritelor excepționale, prestigiului și contribuțiilor majore, atât la nivel național cât și internațional, în menținerea securității naționale în fruntea unei instituții reformatoare, neutră și echidistantă care luptă pentru întărirea statului de drept și pentru securitatea cetățeanului”.

În replică, șeful SRI a precizat că nici atunci când zbura cu elicopterul deasupra Irak-ului și de la sol se trăgea spre aparatul de zbor în care se afla, nu a avut emoții atât de mari. ”Atunci nu am avut emoții, dar azi am emoții, pentru că mă aflu în acest centru de excelență cu oameni deosebiți din punct de vedere intelectual”, a spus Maior.

Același Maior a făcut o declarație cu care a lăsat ”mască” întreaga asistență. Acesta a nunțat că are în plan să-și înainteze demisia, imediat după alegerile de peste o lună, mai exact după ce va fi ”uns” noul președinte al României. ”Cred că ar fi normal ca viitorul președinte să decidă în ceea ce privește serviciile de informații. Din punctul meu de vedere, voi merge către acesta și îmi voi prezenta demisia. Rămâne la latitudinea sa să aprecieze dacă activitatea mea în fruntea acestui serviciu a fost potrivită sau va fi nevoit să ia o altă decizie”, a spus șeful SRI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare