George Maior, șeful SRI, a primit titlul Doctor Honoris Causa din partea UVT. De ce a spus: ”Îmi voi prezenta demisia”

- Advertisement -

Cea mai înaltă distincție pe care o poate oferi o universitate, a fost înmânată astăzi lui George Maior. Șeful SRI a primit înalta distincție în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara, chiar din partea rectorului instituției de învățământ, Marilen Pirtea. Acesta a spus la momentul decernării că ”Senatul Universității de Vest a decis să-i acorde domnului George Maior acest titlul ca semn de recunoaștere publică a meritelor excepționale, prestigiului și contribuțiilor majore, atât la nivel național cât și internațional, în menținerea securității naționale în fruntea unei instituții reformatoare, neutră și echidistantă care luptă pentru întărirea statului de drept și pentru securitatea cetățeanului”.

În replică, șeful SRI a precizat că nici atunci când zbura cu elicopterul deasupra Irak-ului și de la sol se trăgea spre aparatul de zbor în care se afla, nu a avut emoții atât de mari. ”Atunci nu am avut emoții, dar azi am emoții, pentru că mă aflu în acest centru de excelență cu oameni deosebiți din punct de vedere intelectual”, a spus Maior.

Același Maior a făcut o declarație cu care a lăsat ”mască” întreaga asistență. Acesta a nunțat că are în plan să-și înainteze demisia, imediat după alegerile de peste o lună, mai exact după ce va fi ”uns” noul președinte al României. ”Cred că ar fi normal ca viitorul președinte să decidă în ceea ce privește serviciile de informații. Din punctul meu de vedere, voi merge către acesta și îmi voi prezenta demisia. Rămâne la latitudinea sa să aprecieze dacă activitatea mea în fruntea acestui serviciu a fost potrivită sau va fi nevoit să ia o altă decizie”, a spus șeful SRI.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

NIS Petrol Timișoara și București, în percheziții DIICOT, pe motive de spionaj

Azi dimineața, puțin după ora 10, sub coordonarea unui...

Cel mai lung cuvânt din limba română are 44 de litere. Tu poți să-l pronunți?

Cel mai lung cuvânt din limba română este "PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANICONIOZA"....

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img