FOTO/VIDEO Spectacol la Palatul Culturii din Timisoara. Pe “scena”, pompierii de la I.S.U. Banat, Vocea Timisului

Ziua Protecției Civile a fost sărbătorită la Timișoara cu ajutorul a zeci de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Banat” și a mijloacelor tehnice din dotarea instituției.

Joi, 28 februarie 2019, Piața Victoriei din Timișoara a fost plină-ochi. Zeci de pompieri din cadrul I.S.U. ”Banat” și tehnica lor din dotare au animat centrul Timișoarei și, în mod special, Palatul Culturii, platoul din fața clădirii care adăpostește pricipalele instituții culturale din capitala Banatului devenind ”scena”, iar clădirea ”decorul” unui adevărat spectacol.

Ocazia acestei desfășurări de forțe a fost prilejuită de Ziua Protecției Civile din România. În 2019 se împlinesc 86 de ani de la înființarea Protecției Civile din România, serviciu ce s-a aflat permanent acolo unde semenii noștri au fost în suferință, amenințați de numărul tot mai mare al dezastrelor naturale și catastrofelor. La împlinirea acestei frumoase vârste, ”protecția civilă se prezintă ca o structură flexibilă, capabilă să asigure un climat de încredere și siguranță cetățenilor, îndeplinind rolul profund umanitar pentru care a fost creată: apărarea populației, a bunurilor materiale, a valorilor culturale și de patrimoniu și a mediului ambiant în situații de război, calamități naturale și catastrofe tehnologice”, amintesc reprezentanții pompierilor militari.

Autospeciale de toate felurile, motociclete, utilaje folosite în caz de inundații, autoscări de diferite tipuri, toate acestea au făcut deliciul celor prezenți: copii, părinți și bunici. Câțiva dintre pompieri au efectuat demonstrații de coborâre în rapel de pe clădirea Palatului Culturii, în timp ce unul dintre birourile Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” s-a transformat în ”trambulina” pentru pompierii care au exersat evacuarea în caz de incendiu. De la fereastra biroului amintit s-au efectuat zeci de salturi, pompierii ”aterizând” pe o saltea gonflabilă aflată în fața imobilului.

Vă invităm să parcurgeți galeria foto de mai jos, dar, mai ales, înregistrarea video, unde aveți ocazia să vedeți ”de aproape” cum au sărit pompierii de la înălțime și au aterizat pe saltea.

Foto: ISU TIMIS

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here