AcasăStiriŞtefan Popa Popas s-a dat în spectacol la Vaslui la festivalul de...

Ştefan Popa Popas s-a dat în spectacol la Vaslui la festivalul de umor”Constantin Tănase”

La fel ca şi acum doi ani, caricaturistul  Ştefan Popa Popas a sosit la Festivalul „Constantin Tănase” de la Vaslui ca să critice. Nu i-a plăcut calitatea lucrărilor, nu i-au plăcut programele festivalului. Singurul lucru pe care l-a apreciat a fost filmul documentar despre vizita sa la Vatican.

Festivalul „Constantin Tănase” s-a bucurat şi în acest an de prezenţa marelui caricaturist Stefan Popa Popa’s. Din păcate, la fel ca şi acum doi ani, nu a avut cuvinte prea bune pentru vasluieni. A început întâi să critice organizarea.

„Să vă gândiţi la ceva nou, la o altă formulă pentru ediţiile viitoare. Tănase v-a lăsat un cec în alb, să găsiţi o nouă formulă pentru a completa ce a început el”, a spus caricaturistul chiar la deschiderea evenimentului.

Cu acelaşi ton, de nemulţumire profundă, Popa’s s-a arătat revoltat şi de prezenţa autorităţilor locale la deschiderea festivalului, ignorând cu bună ştiinţă faptul că acestea susţin financiar întregul eveniment, iar banii pe care i-a încasat el pentru prezenţa la Vaslui au venit tot de la bugetul autorităţilor.

„Nu este posibil să puneţi în rândul organizatorilor oameni care au mai puţină legătură cu cultura şi cu bunul simţ. Nu am înţeles de ce puneţi oameni politici în programul festivalului. Sunt aşa mari umorişti cumva?”, a întrebat Popa’s.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Mihalachi nu i-a rămas dator caricaturistului.

„Am făcut un efort considerabil, dar cele aproximativ două miliarde investite în această manifestare sunt pentru că noi am ţinut ca acest festival, care se desfăşoară din 1970, să nu piară. O fi Vasluiul un judeţ mai necăjit, mai de la marginea ţării, dar pentru noi, acest eveniment este unul important şi încercăm să îl organizăm cât mai bine, cu cât avem”, a spus Mihalachi.

Vizita maestrului nu a durat prea mult. În câteva ore, după ce şi-a descărcat tolba cu răutăţi a părăsit municipiul. A rămas însă în urmă firesc o întrebare: Dacă nu-i place la Vaslui, de ce mai vine? Doar pentru că-i este plătită deplasarea?

O.T.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente