Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Start-up-ul romanesc FLOW face concurenta Societatii de Transport Public Timisoara, cu trotinete

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

FLOW, serviciul de închiriere de trotinete electrice a ajuns și în vest. Timișorenii se pot bucura de o alternativă smart de transport ecologic, una care face concurență Societății de Transport Public Timișoara (STPT), care pune la dispoziția abonaților săi aceleași mijloace de deplasare, dar nu contra-cost.

Start-up-ul românesc FLOW se extinde în Timișoara, al treilea oraș după București și Cluj-Napoca în care serviciul este prezent. Ultilizatorii FLOW au posibilitatea închirierii de trotinete electrice prin intermediul unei aplicații mobile.

”Ne cerem scuze că am ajuns cu 135 ani mai târziu, în primul oraș din Europa în care electricitatea a fost folosită pentru iluminat public. Timișoara este un oraș smart și foarte primitor și ne bucurăm că am avut multă deschidere din partea autorităților. În prezent am dat startul cu trei dock-uri de încărcare, urmând să creștem numărul acestora în următoarele zile. Nu ne oprim aici și intenționăm să avem peste 100 de astfel de stații în Cluj și Timișoara. De asemenea, cu această ocazie vrem să anunțăm și parteneriatul cu eGO. Trotinetele noastre vor fi disponibile în zilele următoare și prin intermediul acestei aplicații, care oferă un serviciu de car sharing 100% electric. Scopul nostru este ca în următoarele luni să unificăm aceste servicii într-un singur sistem integrat de ride sharing smart și eco”, a declarat Bogdan Enoiu, fondatorul start-up-ului FLOW.

Închirierea trotinetelor presupune un procedeu foarte simplu. Cei care își doresc să folosească acest serviciu trebuie să descarce aplicația FLOW, disponibilă pe IoS și Android, și să își facă un cont. După identificarea trotinetei pe care vor să o foloseasca, pot da start la cursă scanând codul inscripționat pe aceasta. Utilizatorii care parchează trotineta în dock-ul de încărcare vor fi recompensați la final cu 4 minute de ”free FLOW”, banii de pornire fiind, astfel, returnați în portofelul virtual.

Tariful este același ca în București și Cluj, 2 lei pentru pornire și 0,5 lei/minut. Utilizatorii pot opta pentru patru alternative de pachete, fiecare dintre ele venind cu BONUS la achiziționare de până la 50 de lei.

Pe lânga ușurință în deplasare, rapiditate, autonomie și economisirea timpului petrecut în trafic, trotinetele electrice FLOW reprezintă un mijloc de transport recreativ si o alternativă nepoluantă de deplasare.

Utilizarea trotinetelor electrice puse la dispoziția timișorenilor și nu numai de către STPT este gratuită, însă sistemul are numai 25 de trotinete și trei stații la acest moment, municipalitatea de pe Bega anunțând că numărul acestora urmând să crească în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Vacantele achizitionate online, mai scumpe cu 4%. Cele offline, plus 22%, fata de 2018

La nivel mondial, industria turismului online a crescut, de la an la an, iar...

Uber Eats se lanseaza in Timisoara

Uber România anunţă extinderea Uber Eats, serviciul global de livrare de mâncare, în Timișoara....

Ghizii de turism din Timisoara si Arad, la ”specializare” in Mako

Weekend-ul recent încheiat a fost o perioadă interesantă pentru ghizii din Timișoara, proaspăt absovenți...