Ghizii de turism din Timisoara si Arad, la ”specializare” in Mako

- Advertisement -

Weekend-ul recent încheiat a fost o perioadă interesantă pentru ghizii din Timișoara, proaspăt absovenți ai cursurilor organizate de Asociația Națională a Ghizilor din Turism, și ghizii în pregătire din Arad, de la Școala de Turism Alternativ organziată de Asociația Turism Alternativ. Aceștia au fost în vizită la Mako pentru a se informa despre oferta turistică existentă în orășelul din țara vecină, Ungaria.

Invitați de Gábor Gergely, directorul Complexului Balnear Hagymatikum, organizatorul acestui eveniment alături de Grand Hotel Glorious și de Maros Kalandpart, parcul de aventură din Mako, participanții la infotrip au vizitat principalele puncte de interes din oraș. Programul proaspeților și al viitorilor ghizi turistici a inclus prezentarea sigurului hotel de 4 stele din Mako (Macău, în limba română), turul orașului, cu accent pe diversele opere ale arhitectului Imre Makovecz, un exponent al arhitecturii organice care și-a pus amprenta puternic asupra arhitecturii contemporane din Mako. Ulterior s-a vizitat parcul de aventură de pe malul Mureșului unde participanții au încercat tiroliana care traversează râul.

Ghizilor le-a fost prezentat și un filmuleț cu planurile viitoare de dezvoltare ale orașului, iar la sfârșitul zilei au avut parte de program de relaxare la celebrul ștrand Hagymatikum, extrem de cunoscut în cele două județe reprezentate la eveniment.

Concluziile care se pot evidenția la final sunt că, în ciuda faptului că Mako este un orășel mic de tranzit reușește să atragă un număr considerabil de turiști în principal datorită ștrandului foarte bine organizat și pus la punct dar și datorită altor servicii turistice complementare care au apărut în jurul lui și unde poți să te relaxezi o zi sau chiar un weekend în cele mai bune condiții.

Evenimentul a fost organizat la inițiativa lui Károly Zsóri care alături de Mario Csipai, președintele Asociației Turism Alternativ din Arad au condus și coordonat grupul în țara vecină.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

(Re)descoperiți frumusețile Timișului! Consiliul Județean a lansat un tur virtual interactiv

Obiectivele turistice al Timișului sunt disponibile acum spre vizitare...

Vacantele achizitionate online, mai scumpe cu 4%. Cele offline, plus 22%, fata de 2018

La nivel mondial, industria turismului online a crescut, de...

Start-up-ul romanesc FLOW face concurenta Societatii de Transport Public Timisoara, cu trotinete

FLOW, serviciul de închiriere de trotinete electrice a ajuns...

Uber Eats se lanseaza in Timisoara

Uber România anunţă extinderea Uber Eats, serviciul global de...

Timisoreanul Virgil Iantu, ARONGANTA la adresa lui Liviu Dragnea, pe tema referendumului

Prezentatorul TV Virgil Ianțu, timișorean la origine, a postat...

Se deschide ”sezonul estival” pe lacul Ghioroc

Consiliul Județean Arad și Primăria Comunei Ghioroc au anunțat...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img