Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Ghizii de turism din Timisoara si Arad, la ”specializare” in Mako

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Weekend-ul recent încheiat a fost o perioadă interesantă pentru ghizii din Timișoara, proaspăt absovenți ai cursurilor organizate de Asociația Națională a Ghizilor din Turism, și ghizii în pregătire din Arad, de la Școala de Turism Alternativ organziată de Asociația Turism Alternativ. Aceștia au fost în vizită la Mako pentru a se informa despre oferta turistică existentă în orășelul din țara vecină, Ungaria.

Invitați de Gábor Gergely, directorul Complexului Balnear Hagymatikum, organizatorul acestui eveniment alături de Grand Hotel Glorious și de Maros Kalandpart, parcul de aventură din Mako, participanții la infotrip au vizitat principalele puncte de interes din oraș. Programul proaspeților și al viitorilor ghizi turistici a inclus prezentarea sigurului hotel de 4 stele din Mako (Macău, în limba română), turul orașului, cu accent pe diversele opere ale arhitectului Imre Makovecz, un exponent al arhitecturii organice care și-a pus amprenta puternic asupra arhitecturii contemporane din Mako. Ulterior s-a vizitat parcul de aventură de pe malul Mureșului unde participanții au încercat tiroliana care traversează râul.

Ghizilor le-a fost prezentat și un filmuleț cu planurile viitoare de dezvoltare ale orașului, iar la sfârșitul zilei au avut parte de program de relaxare la celebrul ștrand Hagymatikum, extrem de cunoscut în cele două județe reprezentate la eveniment.

Concluziile care se pot evidenția la final sunt că, în ciuda faptului că Mako este un orășel mic de tranzit reușește să atragă un număr considerabil de turiști în principal datorită ștrandului foarte bine organizat și pus la punct dar și datorită altor servicii turistice complementare care au apărut în jurul lui și unde poți să te relaxezi o zi sau chiar un weekend în cele mai bune condiții.

Evenimentul a fost organizat la inițiativa lui Károly Zsóri care alături de Mario Csipai, președintele Asociației Turism Alternativ din Arad au condus și coordonat grupul în țara vecină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

(Re)descoperiți frumusețile Timișului! Consiliul Județean a lansat un tur virtual interactiv

Obiectivele turistice al Timișului sunt disponibile acum spre vizitare la doar câteva click-uri distanță....

Vacantele achizitionate online, mai scumpe cu 4%. Cele offline, plus 22%, fata de 2018

La nivel mondial, industria turismului online a crescut, de la an la an, iar...

Start-up-ul romanesc FLOW face concurenta Societatii de Transport Public Timisoara, cu trotinete

FLOW, serviciul de închiriere de trotinete electrice a ajuns și în vest. Timișorenii se...