AcasăStiriAdministratieLiceul Ion I.C. Bratianu din Timisoara ar putea fi renovat pana in...

Liceul Ion I.C. Bratianu din Timisoara ar putea fi renovat pana in 2021

Una dintre cele mai centrale instituții de învățământ din Timișoara, Liceul Ion I.C. Bratianu, va avea parte de o reabilitare complexă în următorii doi ani. Anunțul a fost făcut de viceprimarul capitalei Banatului, Dan Diaconu.

Unul dintre cei doi viceprimari ai Timișoarei a anunțat că a fost făcut un ”pas important pentru reabilitarea Liceului Ion I.C. Brătianu. Informația a fost făcută publică pe pagina sa de Facebook, acolo unde a oferit și câteva detalii cu privire la noul proiect al alministrației locale în acest domeniu, chiar în ziua în care a expirat termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru execuția ”consolidărilor, reabilitării fațadelor, tâmplăriei, acoperișurilor din cadrul Liceului Ion I.C. Brătianu”. Conform reprezetantului municipalității, au fost înregistrate două oferte care vor intra în evaluare.

”Clădirea impozantă, situată în centrul Timișoarei, a fost subiectul proceselor de retrocedare până în urmă cu doi ani, procese câștigate de către Primărie. Am demarat imediat studiile preliminare și documentațiile pentru reabilitarea fațadelor, acoperișului și consolidări astfel încât această clădire să își recapete strîlucirea. Proiectul, cu valoare istoricî și funcțională, estimat la peste 9 milioane de lei, poate fi astfel finalizat până în 2021”, a explicat Dan Diaconu.

Viceprimarul urbei de pe Bega a realizat și un scurt istoric al imobilului, în cadrul postării de pe rețeaua de socializare. ”Liceul de mari dimensiuni cu fronturi stradale în Piața Huniade, pe strada Lucian Blaga, dar și pe strada Bolyai, a adăpostit parțial, încă din secolul XIX cursurile școlilor de fete ale surorilor din ordinul Notre Dame. Parterul, care are trei ferestre spre piaţă şi spre strada Lucian Blaga, este asemănător cu cel al Palatului Dicasterial, fiind construite în acelaşi deceniu. Cursurile şcolilor de fete conduse de călugăriţele care le pregăteau pentru viaţa de familie şi societate s-au desfăşurat în această clădire între anii 1858 şi 1881, iar în secolul XX au fost adăugate noi spații construite în stil similar”, a scris liberalul.

Rămâne de văzut în cât timp se va stabili cu exactitate care este executantul lucrărilor și dacă nuvor exista contestații, care ar fi primul ”factor” care ar putea perturba termenul preconizat pentru finalizarea reabilitării, adică tocmai anul în care Timișoara ar urma să devină capitală culturală a Europei – 2021.

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.
Other Amount:
Introdu adresa de e-mail:

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente