AcasăStiriAdministratieProiectul ”Tramvai pe linie inierbata in Calea Bogdanestilor”, depus pentru finantare europeana

Proiectul ”Tramvai pe linie inierbata in Calea Bogdanestilor”, depus pentru finantare europeana

Primăria Municipiului Timișoara plănuiește să atragă fonduri europene pentru implemnentarea proiectului care va transforma Calea Bogdăneștilor într-un adevărat bulevard, cu linii de tramvai pe mijloc, șinele urmând a fi încastrate într-un veritabil covor de iarbă.

Pomenit de nenumărate ori până acum, proiectul care va transforma radical înfățișarea Căii Bogdăneștilor din Timișoara ar putea prinde contur cu ajutorul finanțărilor puse la dispoziție de Uniunea Europeană. ”Proiectul Calea Bogdăneștilor a fost depus spre finanțare pe Axa 4 a Programului Operațional Regional”, anunță viceprimarul urbei de pe Bega, Dan Diaconu.

Conform reprezentantului Primăriei Timișoara, reabilitarea bulevardului, care este parte integrantă a inelului IV de circulație, va face legăura cu noua linie de tramvai care se va extinde pe strada Gării. ”Proiectul prevede modernizarea întregului bulevard, incluzând linie dublă de tramvai înierbată, arteră de circulație cu două benzi pe sens, piste de biciclete, trotuare, etc. Proiectul face parte dintr-o viziune completă asupra inelului IV în zona Vest-Nord Vest și o nouă legătură N-S cuprinzând: pasajul subteran în prelungirea căii Bogdăneștilor, o nouă legătură rutieră și de tramvai și pe strada Gării până la Gara de Nord, o nouă legatură rutieră și de tramvai peste platforma Solventul, un nou pod peste Bega în zona Solventul și legătura cu linia de tramvai în zona Bulevardului Dâmbovița”, a precizat Diaconu.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente