Primaria da startul reabilitarii fostelor cinematografe ale Timisoarei. Victoria si Dacia, primele pe lista

- Advertisement -

Viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu, a anunțat, astăzi, că fostele cinematografe Victoria, din Piața Bălcescu, și Dacia, din zona cu același nume, urmează să intre într-un amplu proces de reabilitare.

Fostele cinematografe ale Timișoarei, câștigate în instanță de Primăria Timișoara, încep să revină la viață. Dacă în urmă cu câteva luni fostul cinamtograf ”Arta” a fost pus la dispoziția Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely”, instituția de cultură urmând să asigure refuncționalizarea acestuia ca sală de spectacole de teatru, alte două foste cinematografe urmează să intre în renovare. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu, care a postat pe o rețea de socializare că municipalitatea anunță ”Start program reabilitare cinematografe în Timișoara”.

Cele două edificii vor fi reabilitate, cinematografele urmând să fie transformate în spații multifuncționale culturale. ”Primele două foste cinematografe (Victoria, piața Bălcescu și Dacia, Piața Dacia) au intrat oficial în procesul de reabilitare și refuncționalizare prin publicarea în sistemul electronic de achiziții a anunțului de participare la licitația de proiectare. Parte a programului investițional în domeniul cultural și parte a candidaturii Timișoarei la titlul de capitală culturală europeană, fostele cinematografe vor deveni spații multifuncționale culturale, dotatate cu aparatură de proiecție, dar potrivite și pentru alte arte ale spectacolului și nu numai (teatru, concert etc.)”, a precizat Diaconu.

Excepție de la această ”regulă” a municipalității va face Cinema Studio, acesta urmând să-și păstreze funcția exclusivă de cinematograf de arta prin colaborarea cu Institutul Francez și organizațiile din domeniul promovării filmului din Timișoara.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img