Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Primaria da startul reabilitarii fostelor cinematografe ale Timisoarei. Victoria si Dacia, primele pe lista

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu, a anunțat, astăzi, că fostele cinematografe Victoria, din Piața Bălcescu, și Dacia, din zona cu același nume, urmează să intre într-un amplu proces de reabilitare.

Fostele cinematografe ale Timișoarei, câștigate în instanță de Primăria Timișoara, încep să revină la viață. Dacă în urmă cu câteva luni fostul cinamtograf ”Arta” a fost pus la dispoziția Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely”, instituția de cultură urmând să asigure refuncționalizarea acestuia ca sală de spectacole de teatru, alte două foste cinematografe urmează să intre în renovare. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu, care a postat pe o rețea de socializare că municipalitatea anunță ”Start program reabilitare cinematografe în Timișoara”.

Cele două edificii vor fi reabilitate, cinematografele urmând să fie transformate în spații multifuncționale culturale. ”Primele două foste cinematografe (Victoria, piața Bălcescu și Dacia, Piața Dacia) au intrat oficial în procesul de reabilitare și refuncționalizare prin publicarea în sistemul electronic de achiziții a anunțului de participare la licitația de proiectare. Parte a programului investițional în domeniul cultural și parte a candidaturii Timișoarei la titlul de capitală culturală europeană, fostele cinematografe vor deveni spații multifuncționale culturale, dotatate cu aparatură de proiecție, dar potrivite și pentru alte arte ale spectacolului și nu numai (teatru, concert etc.)”, a precizat Diaconu.

Excepție de la această ”regulă” a municipalității va face Cinema Studio, acesta urmând să-și păstreze funcția exclusivă de cinematograf de arta prin colaborarea cu Institutul Francez și organizațiile din domeniul promovării filmului din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Piaţa Victoriei va fi reabilitată! Primăria Timişoara pregăteşte un concurs internațional de soluții pentru reamenajare

Primăria Timișoara va lansa un concurs internațional de soluții arhitecturale pentru amenajarea zonei Piața...

Colegiul Tehnic “Henri Coandă” devine prima școală cu clădiri smart din Timişoara! Două firme au depus oferte pentru realizarea proiectului tehnic

S-a încheiat termenul de depunere a ofertelor în cadrul licitației pentru proiectarea reabilitării termice...

Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” intră în şantier de anul viitor! Clădirea va fi complet reabilitată

Primăria Timișoara a lansat licitația pentru reabilitarea Liceului Pedagogic "Carmen Sylva”. Lucrările vor începe...