Colegiul Tehnic “Henri Coandă” devine prima școală cu clădiri smart din Timişoara! Două firme au depus oferte pentru realizarea proiectului tehnic

- Advertisement -
S-a încheiat termenul de depunere a ofertelor în cadrul licitației pentru proiectarea reabilitării termice a cinci corpuri de clădire de la Colegiul Tehnic “Henri Coandă”. Două firme au depus oferte pentru a obține acest contract.

Primăria Timișoara va începe evaluarea ofertelor și va desemna, în urma grilelor de punctare, firma câștigătoare pentru a realiza serviciile de proiectare.

Obiectivul de investiții prevede îmbunătățirea izolației termice a clădirilor și utilizarea de surse regenerabile de energie, prin reabilitarea fațadelor și montarea de panouri solare. Scopul este de a reduce costurile pentru energia termică necesară funcționării instituției.

Lucrările vizează clădirea colegiului, inclusiv laboratoarele, internatul, atelierul, cantina și sala de sport. Conform documentației tehnice, aprobată de Consiliul Local, reabilitarea va determina scăderea consumului de energie şi reducerea semnificativă a emisiilor de dioxid de carbon.

Primăria a aplicat pentru o finanțare prin Fondul de Mediu pentru a acoperi o parte din costurile necesare acestei investiții.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 22,9 milioane de lei.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Anturaj select! Președintele CJ Timiș, prins între interlopii Bebe Sabie și Adrian Corduneanu

Și azi totul este, nu despre capacitățile manageriale ale...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare