ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Timișorenii vor putea decide, în premieră, în ce mod se vor cheltui trei milioane de lei din bugetul local!

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Pentru prima dată, Timișoara va avea un capitol din bugetul local propus și votat de către cetățeni. Regulamentul bugetului participativ al Timișoarei, pentru care va fi alocată în 2022 suma de 3 milioane de lei, a fost supus votului Consiliului Local, iar luna aceasta Primăria Timișoara va demara campania „Timișoara decide!”, prima etapă fiind cea de informare și formare a cetățenilor. 

Primăria Timișoara a creat platforma online de consultare publică  https://decidem.primariatm.ro/, iar secțiunea de buget participativ poate fi accesată aici: https://decidem.primariatm.ro/assemblies/Grup-de-lucru-buget-participativ.

În competiția pentru cele 3 milioane de lei, vor fi acceptate doar proiecte propuse de cetățeni individuali sau grupuri informale de cetățeni, pentru a stimula coagularea lor în jurul unor nevoi comune. Fiecare proiect poate primi 400.000 lei cu TVA inclus. 

Primul buget participativ al Timișoarei este elaborat de către cetățeni încă din etapa regulamentului de desfășurare, la care au lucrat, împreună, angajați ai Primăriei Timișoara, consilieri locali și timișoreni care au transmis propuneri de îmbunătățire. 

Elaborarea bugetului participativ al Timișoarei se va desfășura potrivit următorului calendar: 

  • Ianuarie – Februarie 2022: Informarea și formarea cetățenilor pentru bugetul participativ; 
  • Martie: Colectarea propunerilor de proiecte, verificarea eligibilității acestora,  și centralizarea lor în ˝Lista generală de propuneri˝;
  • Aprilie-Mai: Analiza tehnică, juridică și financiară a propunerilor de proiecte eligibile și publicarea listei cu proiectele care se califică pentru etapa de votare;
  • 01-20 iunie: Primirea și soluționarea contestațiilor;
  • 20 iunie-20 iulie: Votarea proiectelor;
  • 25 iulie: Publicarea listei cu proiectele câștigătoare.

Primăria Timișoara va asigura sesiuni de formare cu angajații proprii și cu cetățenii care doresc să propună proiecte și asistență digitală pentru votarea acestora pentru timișorenii nedigitalizați care doresc să participe la scrutinul din iunie. Liniile de finanțare deschise pentru cetățeni corespund viziunii administrației conduse de Dominic Fritz despre direcția de dezvoltare a orașului. Timișorenii sunt invitați să depună proiecte pe următoarele 5 domenii: Orașul mobil, Orașul verde, Orașul relaxat, Orașul comunităților, Orașul digital. 

Timișoara este tradițional un oraș al oamenilor cu inițiativă, pe care dorim să-i stimulăm să se implice în administrarea comunității, să ne fie parteneri la elaborarea unui buget local conform nevoilor și viselor lor. Bugetul participativ deleagă putere către cetățeni și aceasta este viziunea mea despre cum ar trebui să ducem mai departe orașul, spre ceea ce ne dorim să fie, împreună, noi, Primăria, și timișorenii. Prin hotărârea Consiliului Local de astăzi Timișoara va avea un capitol de buget realizat și votat de timișoreni și acest lucru se va întâmpla în fiecare an de acum înainte, în mandatul meu”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei. 

- Advertisement -
Ioana Danciu
Ioana Danciu
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore