ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

De râsul curcilor! IPJ Timiș a trimis mafia piețelor din capul USR Timiș, direct la Spitalul din Jebel, cu propunere de internare și evaluare psihiatrică

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Dacă n-ar fi de râs, ar fi de plâns! Încă un mit USR-ist, de a legitima mafiile de orice fel și de a le identifica cu Timișoara, strict din rațiuni electorale, s-a spulberat. Definit, irevocabil și ireversibil! Și asta pentru că polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale au demonstrat, dincolo de orice dubiu, că piromanul, care s-a jucat cu foc deschis pe sub mașina de serviciu a directorului fritzist de la SC Piețe SA Timișoara, până a carbonizat-o, nu e nici măcar pe-un sfert vreun pui de mafiot, ci un vechi și cunoscut pacient cu probleme mari de sănătate mintală. Deci, în ciuda petardelor lansate de primarul Dominic Fritz și USR – inițial pe surse, ulterior asumate în mod direct – din nou, s-a demonstrat că, dincolo de imaginația bogată a primarului Timișoarei, municipiul de pe Bega nu e Corleone! Nici pe departe! 

6 decembrie 2023. Noaptea, mașina de serviciu a directorului SC Piețe SA, useristul Mirel Pop, a fost ars, până-n temelii, chiar sub geamul managerului, pe o stradă din cartierul Mehala din Timisoara. Încă din primele momente s-a vorbit despre foc intenționat și, de aici, până la atacuri mafiote și intimidări, lansate de USR și Dominic Fritz, doar de dragul victimizării, nu a mai fost decât un pas. Iată ce spunea reformatorul SC Piețe SA, la cald: “Din momentul în care am preluat conducerea societății, au fost tot felul de presiuni. Vreau să le transmit că nu mă intimidează și că voi merge mai departe. Am impus noi reguli – înlăturarea samsarilor din piețe, toată lumea trebuie să plătească taxele în piețe, asta deranjează. Că până acum, na… de când am preluat conducerea societății au fost numeroase presiuni și proteste puse la cale de fostul director (n.r. – Liviu Cocian) și viceprimarul Cosmin Tabără. S-au diseminat informații false, urmărindu-se denigrarea și înlăturarea mea

Ulterior, a plusat și USR Timiș, escaladând psihoza, printr-un comunicat, afirmând că: „În săptămâna în care Timișoara își încheie oficial statutul de Capitală Culturală Europeană, un atac mafiot, demn de Palermo anilor ‘70, zguduie orașul. Azi-noapte, mașina de serviciu a directorului societății Piețe SA a fost incendiată, chiar în fața casei acestuia. Administrația USR a Timișoarei a moștenit de la Nicolae Robu problema mafiei piețelor. Această rețea mafiotă era condusă de fostul director al Piețe SA și totodată mâna dreaptă a lui Nicolae Robu, Ioan Nasleu, prietenul interlopilor.Și au mai fost declarații oficiale, diseminate în mass-media, chiar și de către primarul Dominic Fritz care, evident, a rulat aceeași placă cu grupările mafiote, fără nici cea mai mică probă.

Că totul a fost doar marketing politic – marca USR, menit să confirme lupta administrației Fritz cu mafiile locale, a demonstrat-o, zilele trecute, Inspectoratul de Poliție Timiș după ce a identificat autorul incendierii mașinii directorul Mirel Pop de la SC Piețe SA – un bărbat de 58 de ani cu probleme psihice, client vechi al sanatoriilor de specialitate:  “În urma audierii și probatoriului administrat, față de bărbatul în cauză a fost dispusă măsura internării pentru 30 zile la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Jebel, în vederea efectuării unei expertize psihiatrice complexe. După primirea raportului de expertiză, va fi prezentat magistratilor în vederea dispunerii unei măsuri preventive”.

Așa cum a rezultat din ancheta IPJ Timiș, bărbatul de 58 de ani le-a spus oamenilor legii că nu a intenționat nicio clipă să producă vreo daună cuiva și că la baza actelor de vandalism și incendiere a mașinii directorului userist de la Piețe SA stă… un omor din culpă cu fuga de la locul accidentului! De fapt, timișoreanul a povestit oamenilor legii că, în acea zi fatidică, se plimba cu câinele prin cartier și, la un moment dat, o mașină i-a lovit mortal animalul, în zona bulevardului Cetății, și a dispărut. Așa că a decis să-l pedepsească pe șofer și a plecat în căutarea autoturismului, ca să-i dea o lecție conducătorului auto. A fost convins că mașina directorului Mirel Pop e cea care i-a ucis cățelul, așa că, i-a dat foc… din greșeală. Ulterior, bărbatul de 58 de ani s-a lămurit că era… mașina greșită!

Imaginație bogată 

Acum, adevărul e că povestea cu mafia piețelor de mai sus, nu diferă cu absolut nimic față de restul basmelor nemuritoare, înșirate de trei ani încoace de administrația lui Dominic Fritz. Identică, unu la unu, cu mafia de pe malurile Begăi, cu mafia vieții de noapte, cu recuperarea imobilului de pe CD Loga 52, cu absorbția de fonduri europene, cu renovarea cinematografelor (Victoria, Timiș, Studio), cu marile proiecte de infrastructură etc etc! Evident ultima e legată, din nou, de laptele și mierea care curge pe străzile din Timișoara, sub bagheta lui Dominic Fritz: “Încă 155 milioane de lei din bani europeni ajung în bugetul local. Am semnat în ultimii doi ani contracte de finanțare europeană în valoare de 1 miliard de lei la care se adaugă acum această finanțare record de 155 milioane pentru Cetății și Vidrighin. Este o realizare extraordinară pentru care echipa din primărie a muncit enorm și îi mulțumesc”.

Și edilul municipiului mai spune, în spațiul public, fără nicio emoție sau remușcare că: “Ambele proiecte au fost aprobate ca finanțabile pe vremea noastră și înscrise pe lista de rezervă, fiind epuizate fondurile dedicate nouă”. De fapt, adevărul e exact pe dos, în sensul că marile proiecte de infrastructură de pe bulevardele Cetății și Stan Vidrighin din Timișoara au fost aprobate ca finanțabile pe vremea primarului Nicolae Robu și înscrise pe lista de rezervă, tot atunci. Nu o zice Robu, ci ADR Vest! Cine nu crede, are în atașament documentele depuse de vechea administrație locală, cu tot cu avizele de finanțare și eligibilitate. Acte, nu vorbe! Așa că mai rămâne ca primarul Dominic Fritz să se hotărască la ce anume… a muncit enorm: la imaginea sa de om harnic și luptător neînfricat cu mafiile imaginare sau pentru dezvoltarea Timișoarei!?

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore