Peste 300 de poliţişti au acţionat în cursul zilei de ieri pe raza judeţului Timiş, în scopul menţinerii ordinii şi liniştii publice. Ca urmare a măsurilor întreprinse, poliţiştii timişeni au constatat 16 infracţiuni şi au aplicat 427 de sancţiuni contravenţionale.

În cursul zilei de ieri, peste 300 de poliţiştii au acţionat pe raza judeţului Timiş, în vederea prevenirii şi combaterii faptelor antisociale şi menţinerii unui climat de ordine şi linişte publică.

Aceştia au aplicat 427 de amenzii contravenţionale în valoare totală de 79.410 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind ordinea şi liniştea publică, acte de comerţ ilicit şi încălcarea normele rutiere. Totodată, poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării 14 permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare.

Oamenii legi au furnizat şi câteva exemple, astfel: sîmbătă 17 august 2013, în jurul orei 16:00, poliţiştii rutieri l-au depistat pe T. Gheorghe care a condus un moped neînmatriculat, pe strada Progresului din Timişoara, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicul. Un alt exemplu „negativ” dat de poliţişti datează tot de ieri, când, în jurul orei 15:50, poliţiştii rutieri l-au depistat pe R. Gelu, care a condus un moped pe strada Victor Hugo din Timişoara, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie. În ambele cazuri poliţiştii au întocmit dosare penale.

Poliţiştii continuă acţiunile şi în cursul zilei de azi.

Poliţiştii timişeni recomandă tuturor cetăţenilor care participă la manifestările cultural – artistice şi religioase, să adopte o conduită preventivă, pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.