Foto: Constantin Duma

În perioada 17-19 octombrie 2014, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, în perioada menționată, poliţiştii au întocmit 10 dosare penale conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice şi celor care nu posedau permise de conducere. De asemenea au mai fost aplicate 460 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 260 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 53 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 26 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi depăşirea limitelor legale de viteză. Oamenii legii au mai retras și 8 certificate de înmatriculare.

Pe parcursul acestei săptămâni, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.