Prima ediție TIMSONIA, gata de start! Ce cuprinde Festivalul Internațional de muzică contemporană de la Timișoara

- Advertisement -

În perioada 25-28 octombrie 2014, publicul timișorean se va putea bucura de muzica clasică contemporană oferită de tinerii compozitori din ţară și din străinătate. Aflat la prima ediție, acest festival s-a născut din dorinţa de a pune în evidenţă deosebita forţă creatoare a tinerei generaţii care activează în domeniul muzicii clasice. ”Timsonia” adună laolaltă muzicieni foarte talentaţi din centrele culturale de referinţă ale ţării. Publicul timişorean va avea posibilitatea de a auzi pentru întâia oară creaţii semnate de tineri creatori din Timișoara, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, dar şi din Ungaria, Austria, Germania, Italia, Isreal, Coreea de Sud sau Statele Unite ale Americii. Intrarea este liberă la toate concertele şi conferinţele.

În cadrul celor cinci concerte ale festivalului vor fi prezentate nouă prime audiţii absolute. Lucrările sunt dedicate festivalului și sunt interpretate de percuţionistul Doru Roman, pianistul Mihai Măniceanu, acordeonistul italian Luca Piovesan; ansambluri precum Duo Carillon din Germania; Ansamblul Impact XXI din Cluj-Napoca; Trio Contraste, Ansamblul Percutissimo, Trio Act şi Ansamblul Atem din Timişoara.

Tot în cadrul festivalului Timsonia, la Facultatea de Muzică şi Teatru vor avea loc patru conferinţe deschise publicului. În cadrul acestora se vor dezbate subiecte precum: potenţialul muzicii electronice în contextul dezvoltării ulterioare a fenomenului musical; modalităţi noi de abordare a unui instrument cu resurse nebănuite – acordeonul; instrumente noi ce pătrund în domeniul muzicii culte; subtilităţi ale procesului creator în cadrul muzicii de film.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare