ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Comunism pe pâine! Primarul Dominic Fritz vinde povești electorale și populisme, în cazul luptei cu clanul Cârpaci de pe bulevardul C.D. Loga 52

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Cert e un lucru! Există o singură diferență majoră dintre basmele copilăriei și snoavele fritziste, în special cele cu cruciadele împotriva mafioților și reîntregirea patrimoniului municipalității. Primele scrieri, pline de umor și culoare, se bazează pe CREATIVITATEA autorului. În schimb, categoria de povestiri useriste se sprijină, exclusiv, pe o formă avansată de CERCETARE SOCIOLOGICĂ. Practic, o aritmetică pură care demonstrează că, azi, dincolo de nedreptățile sociale, siguranța cetățenilor și teama timișorenilor față de grupările de crimă organizată se situează, încă, la cote alarmante.
De aici, evident, și tema de campanie electorală a lui Dominic Fritz – lupta pentru RECUPERAREA PATRIMONIULUI din mâinile clanurilor, mafiei și interlopilor! Cu alte cuvinte, nimic altceva decât o MANIPULARE a opiniei publice, atât timp cât orice novice într-ale marketingului politic știe că VOTUL nu poate fi generat decât de două sentimente puternice: FRICA și SPERANȚA! Și, după cum se vede, deja, Dominic Fritz merge pe poveștile cu bau bau!

Acum, până când useriștii vor încheia cu sărbătoarea perpetuă a Halloween-ului, nu înainte de a băga spaima în tot electoratul de pe Bega – că vin mafioții și clanurile peste ei prin case! – cu actele pe masă, din nou, demonstrăm minciuna, ipocrizia și demagogia administrației Dominic Fritz. Azi, cazul imobilului de bulevardul C.D. Loga nr. 52, așa cum rezultă acesta din dosarul de Carte Funciară, aflat în arhiva Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș (OCPI). 

În primul rând, haideți să ne reamintim declarația primarului Fritz, rostită în stradă, chiar din fața imobilului care a  aparținut unui clan țigănesc. Nu al Cârpacilor, așa cum susține edilul Timișoarei, doar ca să sune bine, ci  lui Momiță Bona din clanul Stancu: Este prima vilă care a reintrat în patrimoniul orașului. Până acum, nimeni nu a avut curaj să se ia de această mafie de pe Loga. Așa cum nimeni nu a avut curaj să se ia de mafia de pe malul Begăi. Miza din ultimii 10 ani nu a fost să fure mai mult, ci să acopere urmele furtului din anii 90”. 

Bine, au mai fost declarații războinice pe tema imobilului ultracentral, chipurile, recuperat de administrația Dominic Fritz, după o luptă dreaptă și cu pieptul gol, în fața gloanțelor. Exact cum a fost și afirmația conform căreia intabularea casei, în favoarea statului român, trebuia făcută de Primăria Timișoara, încă din anul 2016: “Am găsit cu juriștii mei o cale juridică prin care am reușit să ne intabulăm pe baza unor dosare penale din trecut, fără să mai trecem printr-un alt litigiu. Și s-o zicem pe șleau: până acum, nimeni nu a avut curaj să se ia de această mafie de pe Loga. Problema a fost întotdeauna inactivitatea primăriei și incapacitatea de a se intabula. Noi am îndreptat acum acest lucru. Mergem până la capăt, nu mă sperie nimic…”. Evident, primarul Dominic Fritz nu a dat detalii despre „calea juridică” prin care Statul Român a devenit proprietar al clădirii de pe bulevardul CD Loga 52, însă, ulterior, s-a aflat că Statul Român s-a intabulat asupra clădirii în 12 septembrie 2023, în baza Decretului 92 din 1950.

Și zilele trecute, Vocea Timișului a demonstrat cu actele pe masă că, chiar și în cazul imobilului de pe C.D. Loga 52, primarul Fritz a jonglat cu adevărul. Că administrația usrista nu a avut nicio treabă cu recuperarea construcției ultracentrale din mâinile tiganilor de mătase, o artă, negru pe alb, raportul de activitate pentru anul 2019 al Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Timișoara, condus de Caius Șuli, actualmente secretar al municipalității. Se vede limpede că efortul și munca pentru recuperarea patrimoniului Timișoarei l-a avut administrația Nicolae Robu: ”Dosar nr.145/2017 – prin cererea de chemare în judecată formulată de către instituția noastră, am solicitat nulitatea absolută a contractului de donație imobiliară încheiat la data de 19.08.2016 sub nr. 2222 prin care pârâții Momiță Bona și Momiță Elisabeta au donat fiului acestora Momiță Ionel Marius, dreptul de proprietate asupra construcției, să se dispună radierea din cartea funciara si să se dispună intabularea dreptului de proprietate al Statului Român

Presa vremii

Și așa a și fost căci, tot din documente rezultă că, prin Sentința Civilă nr. 3/07.01.2019 Tribunalul Timiș a admis cererea administrației Robu. Astfel, instanța de judecată a constatat nulitatea absolută a contractului de donație, rectificarea cărții funciare a imobilului, în sensul radierii dreptului de proprietate a țiganului Momiță Ionel și restabilirea situației de CF anterioară acestei înscrieri. Sentința a devenit definitivă și irevocabilă la finele anului 2022, fără alte intervenții în dosar! Azi, în ciuda demonstrațiilor de forță, administrația lui Dominic Fritz a făcut doar pașii necesari și obligatorii, dispuși de instanță, pe munca și strădania fostei administrații: procedura de intabulare a imobilului prin OCPI și evacuarea rromilor de pe CD Loga 52.

Că lucrurile stau întocmai, rezultă limpede și de pe site-ul de presă Tion.ro, dintr-un material datat 11 iunie 2016 și semnat de fostul consilier personal pe probleme de comunicare al primarului Dominic Fritz, jurnalistul Bogdan Marta – “Primăria Timișoara începe să recupereze din vilele luate abuziv de romi”. Deci, vara anului 2016 cu primar Nicolae Robu, nu toamna lui 2023 cu Dominic Fritz! Iată preambul textului semnat de Bogdan Marta și câteva pasaje importante: “După foarte mulți ani în care timișorenii au privit neputincioși cum clanurile de romi se instalează în centrul orașului, un verdict în justiție dă tonul schimbării de atitudine. Condamnarea liderului clanului Cârpaci a însemnat nu numai ani de închisoare pentru acesta, ci și sancțiuni financiare. Printre altele, clanul trebuie să dea Primăriei Timișoara 325.000 de euro și o vilă de pe Loga nr. 52”.

În plus, pe lângă asta, tot în Tion.ro și tot în textul semnat de jurnalistul Bogdan Marta, înainte de a deveni consilierul pe probleme de comunicare pentru Dominic Fritz, avem și declarația edilului de la acea vreme, Nicolae Robu: “Sunt bucuros că niște infractori au fost sancționați definitiv, ca își vor primi pedeapsa și că nu pot pune mâna pe patrimoniul public așa cum li se pare lor. Avem de încasat și o sumă de aproximativ 325.000 de euro și vom intra în posesia acelei clădiri din centrul orașuluiNu pot spune exact când va intra primăria în posesia ei, mai trebuie o hotărâre a instanței care să ne permită să o înscriem în cartea funciară ca proprietate a primăriei. S-a anulat vânzarea respectivă și se revine la situația inițială: proprietar statul român, cu dreptul primăriei de a o intabula conform legii”. 

Acum, în tot acest context, două lucruri sunt importante. Primul ar fi că, pe mandatul lui Nicolae Robu, Primăria Timișoara a reușit să intabuleze terenul de sub imobilul de pe C.D. Loga 52, în proprietatea statul român. Cu imobilul s-a mers mai departe în instanță, așa cum rezultă din sentința Curții de Apel Timișoara : “Deși s-a reținut în situația de fapt că imobilul aparține statului român conform Decretului Lege nr. 90/52, instanța penală nu a putut dispune înscrierea dreptului de proprietate al statului român deoarece acest aspect nu face obiectul procesului penal, în baza dispozițiilor legale precizate instanța putând dispune doar asupra restabilirii situației anterioare, urmând ca Municipiul Timișoara prin primar să procedeze la efectuarea demersurilor legale cu privire la proprietatea statului.

Tentative de intabulare 

Si, așa cum a cerut instanța judecătorească, pe vremea lui Robu, municipalitatea a continuat cu demersurile legale și pentru recuperarea imobilului de pe C.D. Loga 52. Așa cum rezultă din documentația de Carte Funciară, după finalizarea proceselor, la data de 27 iulie 2023, Primăria Timișoara a formulat către OCPI Timiș o cerere de înscriere a dreptului de proprietate a statului român asupra clădirii ultracentrale din municipiul de pe Bega, în baza unor decizii judecătorești din perioada 2019-2022. Prin încheierea nr. 189604, solicitarea a fost respinsă. Ulterior, pe data de 7 august 2023 și 12 septembrie 2023, municipalitatea revine cu două noi solicitări către OCPI și reușește, succesiv, în baza acelorași sentințe judecătorești, intabularea statului român în cartea funciară a imobilului de pe bv. C. D. Loga 52.

Cert e că din cerea de înscriere a dreptului de proprietate a statului român, așa cum a fost depusă de municipalitate către OCPI, rezultă două lucruri mari și late. Primul – afirmația lui Dominic Fritz, conform căreia (mega)juriștii săi au găsit “o cale” pentru intabularea urgentă a imobilului, este COMPLET FALSĂ. La fel ca și celelalte afirmații politicianiste și electorale, ba că statul se putea împroprietări pe imobil din 2016, ba că de vină e “inactivitatea” administrației Robu, ba că nimeni, până la Greucenii din USR, n-a avut curajul să se ia de “mafia de pe Loga”. Și, în actul juridic, care justifică cererea Primăriei Timișoara de a intabula pe CNP-ul statului român imobilul pe pe C.D. Loga nr 52 – cererea de înscriere înaintată OCPI Timiș pe data de 12 septembrie 2023, sub nr 228273 – scrie negru pe alb că administrația Fritz și-a bazat demersul pe o serie de înscrisuri procesuale: de la Decretul de Naționalizare 92/1950, o serie de sentințe civile și penale din perioada 2017-2019 dar și pe ultima decizie a instanțelor judecătorești din dosar 189604/2023

Deci, 2023! Nu 2016! Plus o altă mențiune, în aceeași cerere de intabulare, formulată de Primăria Timișoara, care nu face decât să confirme că, indiferent de sentințele penale, dacă administrația Robu nu ar fi continuat demersurile juridice, azi, municipalitatea de sticlă a lui Dominic Fritz nu ar fi avut nicio poveste cu clanuri și mafioți: “Instanța penală nu a dispus înscrierea dreptului de proprietate a statului român, revenind instituției noastre să procedeze la efectuare demersurilor legale cu ocazia privire la intabularea imobilului în proprietatea statului”. Așadar, dincolo de poeziile cu iz electoral ale administrației Fritz, bazate pe personaje și acțiuni științifico-fantastice, rămâne întrebarea de o sută de puncte: un șoarece vrea să fie într-o formă bună, începe să urce scările de la etajul patru, apoi urcă alte cinci etaje, coboară șapte, urcă iar șase, coboară alte trei și apoi alte patru. La ce etaj a ajuns USR… cu minciuna?

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore