Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Urmările sentinței în cazul Cârpaci: Primăria Timișoara recuperează o vilă în centrul orașului

- Advertisement -
Condamnarea lui Ionelaș Cârpaci i-a adus Primăriei Timișoara o vilă din zona centrală a orașului și câteva sute de mii de euro. Până când infractorul care a fugit din țară va fi prins de autorități, municipalitatea are timp să se gândească ce destinație va primi clădirea.
Ionelaș Cârpaci a fost condamnat de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la șapte ani și două luni de închisoare, decizia fiind definitivă. Bărbatul și-a schimbat numele în Ionel Sandner și a fugit din țară. Pe lângă asta, clanul Cârpaci trebuie să înapoieze Primăriei Timișoara 325.000 de euro și o vilă situată pe CD Loga, la numărul 52.

„Am solicitat insituțiilor abilitate ale statului să investigheze modul în care proprietățile publice, o bună parte din ele, au ajuns în diverse proprietăți private. Sigur că era limpede că am în vedere și clădirile preluate de niște cetățeni de etnie romă. Adresa mea nu avea conotații etnice. Între timp s-au făcut diverse demersuri, am acționat în instanță și sunt fericit că am recuperat de la acești cetățeni trei clădiri, aceasta ar fi a patra, plus cinematograful Studio, care și el va ajunge în patrimoniul primăriei. Este vorba despre trei clădiri spitalicești, una la Spitalul de Copii și două la Spitalul Municipal și despre această clădire care a făcut obiectul unui proces încheiat recent, prin care făptașul și-a primit o pedeapsă aspră, care sper să fie învățătură de minte și altora pentur că aveam nevoie și de exemple, de astfel de exemple care să-i descurajeze pe cei cu înclinații spre hoții. A fugit din țară, dar sunt convins că va fi prins și va executa pedeapsa, iar primăria va încasa o sumă de bani importantă și în plus va intra în posesia acelei clădiri”, a declarat primarul Timișoarei, marți.

Rămâne de văzut care va fi destinația clădirii de le C.D. Loga. Edilul timișorean spune că i se va găsi o întrebuințare după ce va fi înregistrată în proprietatea municipiului.

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore