Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

38 de clase modulare se montează, în această vara, pentru elevii din Timisoara

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

A început procesul de montare a noilor clase modulare la mai multe școli din Timișoara. Pe perioada vacanței de vară nu mai puțin de 38 de ”clase modulare” vor fi montate la unitățile de învățământ de pe raza capitalei Banatului.

La Timișoara se suplimentează numărul de clase în care vor învăța elevii în următorii ani, chiar dacă nu s-a stabilit modalitatea prin care vor învăța școlarii din toamnă, odată cu începerea noului an școlar, datorită pandemiei de COVID-19.

Suplimentarea claselor a început în 2018 cu Școale Generală nr. 30, acolo unde au fost montate primele clase modulare, șase la număr. Pe perioada actualei vacanțe de vară, vor fi ridicate alte șace clase ”lego” sau, mai popular spus, clase modulare. Acestea sunt construite din containere metalice dotate și utilate la fel sau chiar mai bine decât clasele ”clasice” din corpurile de clădire.

”Nimeni nu poate spune, azi, în ce fel vom începe școala în septembrie. Indiferent, însă, de numărul de necunoscute, trebuie să fim pregătiți. Vara aceasta aduce sistemului educațional din Timișoara peste 38 de clase noi, modulare, pregătite să facă față, pe de o parte eventualelor măsuri de distanțare și reducere a efectivelor în clasă, pe de altă parte dorinței de a ajunge peste tot la învățământ într-un singur schimb”, a scris Dan Diaconu, viceprimarul timișoarei, pe pagina sa de Facebook.

Însărcinat cu problemele din învățământul local, Diaconu a precizat pentru www.voceatimisului.ro că în această vară se vor monta 8 clase modulare la Școala Generală nr.19, câte șase astfel de clase la Gen. 13, la Colegiul Național Bănățean și la Liceul Teologic Ortodoc Sf. Antim Ivireanul și câte trei clase tip ”lego” la Școala Generală nr. 27 și Școala Gimnazială nr.7 ”Sfânta Maria”. ”Se montează deja clasele modulare la Școala Generală nr. 19 și la Școala Generală nr. 13”, ne-a explicat viceprimarul liberal al Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Directorul Colegiului Național Bănățean se încălzește pentru candidatura la Primăria Timișoara din partea PSD

Oricum, e pentru prima data în ultimii 15 ani când, din timp, Partidul Social...

Matrix userist! Viceprimarul Ruben Lațcău se luptă cu micuța mafie INEXISTENTĂ a reparațiilor din școlile publice

Un adevărat circ a început între viceprimarul userist al Timișoarei, Ruben Lațcău, și predecesorul...

O noua linie de transport scolar la Timisoara. Apare traseul S11!

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) a anunțat, cu puțin timp în urmă, că...