12.9 C
Timișoara
vineri,23,aprilie,2021
AcasăStiri38 de clase modulare se montează, în această vara, pentru elevii din...

38 de clase modulare se montează, în această vara, pentru elevii din Timisoara

A început procesul de montare a noilor clase modulare la mai multe școli din Timișoara. Pe perioada vacanței de vară nu mai puțin de 38 de ”clase modulare” vor fi montate la unitățile de învățământ de pe raza capitalei Banatului.

La Timișoara se suplimentează numărul de clase în care vor învăța elevii în următorii ani, chiar dacă nu s-a stabilit modalitatea prin care vor învăța școlarii din toamnă, odată cu începerea noului an școlar, datorită pandemiei de COVID-19.

Suplimentarea claselor a început în 2018 cu Școale Generală nr. 30, acolo unde au fost montate primele clase modulare, șase la număr. Pe perioada actualei vacanțe de vară, vor fi ridicate alte șace clase ”lego” sau, mai popular spus, clase modulare. Acestea sunt construite din containere metalice dotate și utilate la fel sau chiar mai bine decât clasele ”clasice” din corpurile de clădire.

”Nimeni nu poate spune, azi, în ce fel vom începe școala în septembrie. Indiferent, însă, de numărul de necunoscute, trebuie să fim pregătiți. Vara aceasta aduce sistemului educațional din Timișoara peste 38 de clase noi, modulare, pregătite să facă față, pe de o parte eventualelor măsuri de distanțare și reducere a efectivelor în clasă, pe de altă parte dorinței de a ajunge peste tot la învățământ într-un singur schimb”, a scris Dan Diaconu, viceprimarul timișoarei, pe pagina sa de Facebook.

Însărcinat cu problemele din învățământul local, Diaconu a precizat pentru www.voceatimisului.ro că în această vară se vor monta 8 clase modulare la Școala Generală nr.19, câte șase astfel de clase la Gen. 13, la Colegiul Național Bănățean și la Liceul Teologic Ortodoc Sf. Antim Ivireanul și câte trei clase tip ”lego” la Școala Generală nr. 27 și Școala Gimnazială nr.7 ”Sfânta Maria”. ”Se montează deja clasele modulare la Școala Generală nr. 19 și la Școala Generală nr. 13”, ne-a explicat viceprimarul liberal al Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

14,888FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
159CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
46,500AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente