Universitatea Politehnica Timisoara, în topul preferintelor absolventilor de liceu

- Advertisement -

Universitatea Politehnica Timișoara continuă să se mențină în topul preferințelor absolvenților de liceu din partea de vest a țării, dar nu numai, numărul candidaților fiind în creștere față de anii trecuți, chiar înainte de finalizarea înscrierilor, atât la domeniile la care este prevăzut concurs cu probe de verificare a cunoștințelor, cât și la acelea unde admiterea se face pe bază de concurs de dosare.

Peste 4200 de dosare de concurs au fost depuse pentru cele 2250 de locuri bugetate. Preferința candidaților pentru Universitatea Politehnica Timișoara este o măsură a prestigiului de care se bucură instituția în rândul candidaților la admitere, a facilităților pe care le oferă studenților și a perspectivelor de angajare pe care le au, știut fiind faptul că peste 96% dintre absolvenți își găsesc un job în domeniul pentru care s-au specializat.

În cazul Facultății de Arhitectură și Urbanism, care organizează concursul de admitere pe baza unui portofoliu și a unui interviu, programat în zilele de 18 – 19 iulie 2020, sunt 2,38 candidați pe un loc. Unul dintre cele mai căutate domenii de studiu la Universitatea Politehnica Timișoara, Calculatoare și Tehnologia Informației, pentru care se organizează concurs de admitere în data de 18 iulie 2020, are 4,66 candidați pe un loc în cazul studiilor în limba română și 1,86 candidați pe un loc în cazul studiilor în limba engleză. Informatica se află, de asemenea, în topul preferințelor, cu 9,13 candidați pe un loc.

Tendințe de creștere comparativ cu anii trecuți înregistrează și alte domenii de studiu, pentru care înscrierile se încheie în 18 iulie 2020: Construcții, Inginerie electrică, Management, Comunicare și relații publice, Mecatronică, Ingineria autovehiculelor, Științe inginerești aplicate.

Concursul de admitere cu probe de verificare a cunoștințelor la matematică, formă de concurs pentru care au optat o parte dintre candidații la admitere, se va desfășura în data de 18 iulie, în condiții de maximă siguranță, în sălile  corpului de clădiri „Electro”, pentru a reduce la minim posibilitatea de răspândire a Covid-19.

Rezultatele admiterii vor fi afișate luni, 20 iulie 2020, la ora 10:00, atât pentru cei care au susținut concurs cu probe de verificare a cunoștințelor, cât și în cazul concursurilor de dosare.

Urmează trei runde de confirmări (confirmarea locului ocupat se face prin depunerea diplomei/adeverinței de bacalaureat în original), după următorul program:

  • Confirmări Runda I: 20.07.2020, ora 10.00 – 22.07.2020, ora 16.00;
  • Afișare Runda II: 23.07.2020, ora 10.00;
  • Confirmări Runda II: 23.07.2020, ora 10.00 – 24.07.2020, ora 16.00;
  • Afișare Runda III: 25.07.2020, ora 10.00;
  • Confirmări Runda III: 25.07.2020, orele 10.00 – 14.00.

Rezultatele finale se vor afișa în data de 25 iulie 2020, ora 16:00.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Universitatea Politehnica din Timisoara va avea un camin nou, construit cu bani de la CNI

Universitatea Politehnica din Timișoarava beneficia de construirea unui cămin...

Doliu în familia Universitatii Politehnica Timisoara. Fostul rector Alexandru Nichici a decedat

Comunitatea academică din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara a suferit...

Batalie in doi pentru functia de rector al Universitatii Politehnice din Timisoara

Calendarul alegerilor academice din Universitatea Politehnica Timișoara aduce, în...

Universitatea Politehnica Timisoara, cazare in camine pentru toti studentii proprii

Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) s-a preocupat mereu de asigurarea...

Ceai de poveste, la Biblioteca Universitatii Politehnica din Timisoara

Studenții din anul II de la Facultatea de Arhitectură...

Incepe sesiunea la Universitatea Politehnica din Timisoara! Provocari si facilitati pentru studenti

Săptămâna care urmează începe o nouă sesiune în cadrul...

Din aceeași categorie

Categorii Populare