1726189

Primarul Nicolae Robu a anunțat astăzi că municipalitatea a semnat contractele de execuție pentru lucrările de reabilitare a infrastructurii educaționale la liceele Lenau, C.D. Loga și Calderon. Astfel, câștigătoarea licitației la Lenau este firma Kasdum, valoare contractului fiind de 5.2 milioane lei, la Loga este Constructim cu 5.6 milioane lei, iar la Calderon a câștigat firma Paulus SRL cu un contract de 8 milioane de lei. Inedit pentru aceste contracte este faptul că Primăria nu dispune încă de banii necesari pentru plata integrală, și se bazează pe obținerea de fonduri europene din redistribuirea sumelor necheltuite pe programul financiar 2007-2013.

„Noi am prevăzut în bugetul local sume pentru demararea lucrările în ideea unei finanțări multi-anuale, dar nu mizam pe bugetul local, ci mizam pe obținerea de bani europeni din redistribuirea sumelor lăsate necheltuite pe programul financiar 2007-2013. Contractul a fost semnat cu o clauză suspensivă, care permite amânarea execuției sau chiar anularea ei dacă nu este capacitate financiară. Nu vom fi în această situație, cele 3 licee reprezintă priorități, și începem lucrările, la nevoie, pe bani de la bugetul local și apoi vom aplica rectificări”, a explicat edilul.

Totuși, primarul a adăugat că se fac toate eforturile pentru obținerea de fonduri europene, mai ales că proiectul de reabilitare a celor 3 licee este unul complex, deoarece nu se limitează doar la pereții și zidurile exterioare. Astfel, va fi modernizat și interiorul și se vor cumpăra și dotări de ultimă generație.

„Facem toate diligențele și suntem optimiști că vom obține fonduri europene rămase necheltuite la sfârșitul exercițiului financiar 2007-2013. Aceste proiecte de reabilitare și reechipare sunt proiecte complexe, care nu se limitează la reabilitarea pereților și zidurilor exterioare ci și reabilitarea interioarelor și dotări ale spațiilor de învățământ. Toate aceste tipuri de cheltuieli sunt eligibile pe fonduri europene și noi ne punem mari speranțe că vom obține finanțare”, a încheiat Robu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.