AcasăStiriAdministratie”Alianta Vestului” ia nastere la Timisoara! Afla care sunt planurile si cine...

”Alianta Vestului” ia nastere la Timisoara! Afla care sunt planurile si cine semneaza documentele

Inițiativa primarilor municipiilor Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca, de a înființa ”Patrulaterala Vestului” se transformă în realitate, aceasta urmând să se numească Alianța Vestului”. Documentele care vor întemeia această entitate cu planuri mari vor fi semnate, mâine, la Timișoara.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat vineri, 7 decembrie 2018, că s-a decis când și unde va avea loc ceremonia semnării documentelor de înființare a ceea ce a fost numit inițial ”Patrulaterala Vestului” – un proiect ambițios care prevede, printre altele, atragerea de fonduri europene destinate unor mari proiecte de infrastructură. Denumirea acestei ”alianțe” a fost modificată deja, înainte de înființarea ei, urmând să se numească ”Alianța Vestului”. ”Sâmbătă, 08.12.2018, cei patru primari inițiatori ai proiectului «Patrulaterala Vestului», Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan și Emil Boc, primarii orașelor Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca vom semna, la Timișoara, la sediul Primăriei, de la ora 15:00, în prezența presei, documentul temelie al alianței noastre. Având în vedere interesul mare pentru proiect, arătat de alte administrații publice locale din această parte de țară, o dată cu semnarea acestui document, numele asocierii se va schimba din Patrulaterala Vestului în Alianța Vestului -în abreviere: AVE-, pentru a se evidenția caracterul ei deschis”, a detaliat edilul de pe Bega, prin intermediul unei postări pe Facebook.

Liberalul care conduce destinele Timișoarei de mai bine de șase ani și jumătate a mai precizat și care sunt scopurile semnatarilor documentelor de înființare a acestei alianțe, dar și ce planuri de dezvoltare se vor pune în practică. ”Menționăm încă o dată, că, prin această inițiativă, prin excelență în spiritul Declarației de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, dorim să creăm un for informal pentru schimburi de idei și de experiență între noi, edilii orașelor în cauză și între administrațiile publice locale pe care le conducem, dar și de cooperare pe proiecte mari, în primul rând de conectivitate de mare viteză, dar și în domeniile cultură, educație, sănătate, turism, sport, securitate și dezvoltare, în sens larg”, a mai precizat Nicolae Robu, care a adăugat și numele celorlalți trei edili la finalul postării sale.

Mai multe orașe din vestul României și-au arătat, deja, interesul pentru ”aderarea” la ceea ce urmează să fie Alianța Vestului, printre acestea amintim Reșița și Câmpia Turzii.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
538CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
186CititoriConectați-vă
48,300AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente