Nicolae Robu, din concediu: ”GARANTEZ că totul va fi gata până în 2015, pentru că monitorizez totul”

- Advertisement -

Vizibil iritat de timișorenii care îi reproșează faptul că a demarat prea multe lucrări în Timișoara, blocând o parte din oraș, mai ales la nivel de trafic, edilul ține să facă unele precizări. ”Având în vedere că în cadrul sondajului 28, mai multe persoane consideră că n-ar fi trebuit să încep atâtea lucrări deodată, mă văd nevoit să explic situația” a scris Robu, pe Facebook, cu puțin timp în urmă.

Ieri, primarul Timișoarei, Nicolae Robu își întreba concitadinii ”Ce priorități necesită, în opinia dv., Timișoara?”, iar astăzi edilul dă asigurări că toate șantierele începute deja în Capitala Banatului, peste 100 la număr, vor fi încheiate în termenul impus la semnarea documentelor cu firmele care efectuează aceste lucrări, nu mai târziu de 30 iunie 2015, adică în maximum un an de zile.

”1. O bună parte din lucrări, sunt cu finanțare europeană.
2. Finanțarea europeană nu înseamna virarea unor bani, pe baza proiectelor pe hârtie sau a ideilor de proiecte, într-o pușculiță a Timișoarei, de unde să-i scoatem noi cu țârâita, puțini câte puțini, pe măsură ce avem chef de un pic de deranj prin oraș.
3. Finanțarea europeană înseamnă semnarea cu Uniunea Europeana a unor contracte ferme, cu obligații concrete de A FACE LUCRURI PE TEREN, nu pe hârtie și cu termene rigide, nu mai târzii de 30 iunie 2014
4. Lucrurile concrete ce fac obiectul contractelor trebuie făcute bine și la timp, cu bani proprii -e treaba Primarului pe unde-i găsește, dar Primarul Timișoarei îi găsește!-, abia după ce sunt făcute se decontează contravaloarea lor. IAR DACĂ NU SUNT FĂCUTE LA TIMP, NU SE MAI DECONTEAZA NIMIC, TOATE COSTURILE RĂMÂN ÎN CÂRCA PRIMĂRIEI!
5. Concluzie: SINGURA ȘANSĂ DE A MODERNIZA TIMIȘOARA CU BANI EUROPENI -SINGURII LA CARE PUTEM AVEA ACCES!- ESTE CEA PE CARE TOCMAI O VALORIFICAM: EFECTUAREA UNEI MULȚIMI DE LUCRĂRI DEODATĂ! ALTERNATIVA AR ÎNSEMNA RATAREA BANILOR EUROPENI ȘI RĂMÂNEREA PE MAI DEPARTE A ORAȘULUI ÎN LETARGIA ÎN CARE A ZĂCUT DE ZECI DE ANI. DESIGUR, FĂRĂ PRAF, FĂRĂ NOROI, FĂRĂ MOTIVE DE A-L ÎNJURA PE ROBU.
6. O parte a celor nemulțumiți de abordarea mea în forță -abordare care face ca mie să-mi fie mai greu decât oricui și să asum o răspundere uriașă!- sunt oameni de bună credință, care pur și simplu nu știu cum stau lucrurile și-atunci e normal să fie nemulțumiți. O altă parte, însă, sunt nemulțumiți din invidie -ei n-ar avea niciodată forța și știința să facă ce fac eu, dar nici nu le convine ca eu să fac-, respectiv din talibanism politic, ei fiind așa indiferent ce-aș face eu!
7. TOATE LUCRĂRILE AVANSEAZA, NIMIC NU RĂMÂNE NETERMINAT! Pe parcurs, mai apar mici poticneli, dar avem capacitatea de a găsi soluții pentru a ieși din orice blocaj, astfel încât în 30.06.2015, tot ce-avem acum început să fie GATA! Garantez, pentru că personal monitorizez totul, inclusiv din concediu, oriunde mi l-aș petrece!” scrie Robu, într-un mesaj postat pe Facebook.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Atentie, soferi! Se lucreaza pe sectoarele Timisoara – Arad si Timisoara – Lugoj din A1

Șoferii sunt înștiințați de Direcția Regională de Drumuri și...

Bani de la UE, pentru producerea vaccinului gripal tetravalent la Institutul Cantacuzino

Guvernul pregătește un proiect european din fonduri nerambursabile pentru...

E OFICIAL! Timisoara primeste finantare europeana pentru 21 de tramvaie NOI!

Unul dintre proiectele cu finanțare europeană aflate pe lista...

ADR Vest, proiecte de atragere a peste un miliard de euro din fonduri europene, in regiune

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a realizat astăzi,...

Pe modelul Timisoara, Lugojul va primi noua autobuze electrice de la MDRAP

Nouă autobuze electrice, 3 stații de încărcare şi 9...

Din aceeași categorie

Categorii Populare