Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Timișoara a beneficiat de 280 de milioane de lei de la Uniunea Europeană. Vezi câte proiecte sunt în desfășurare

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Edilul Timișoarei, Nicolae Robu, a făcut ieri un bilanț al proiectelor în desfășurare din oraș, lucrări finanțate cu fonduri europene pe exercițiul financiar 2007-2014. Astfel, capitala Banatului are pe rol 21 de astfel de proiecte și un proces de absorbție de 56,3%, adică un total de 280 de milioane de lei.

„Până în momentul de față noi am absorbit, în sensul că am reușit să facem rambursarea sumelor pe care le aveam de primit. Vorbim aici de un total de peste 280 de milioane de lei. Deci asta înseamnă absorbție efectivă de la Uniunea Europeană, adică noi am avansat banii, că am efectuat lucrarile de rigoare, că aceste lucrări au fost făcute cum trebuie, că documentația lor a fost facută punctual, am trecut de toate etapele de verificare și ne-au fost returnați banii. Avem un procent de absorbție de 56,3%. Mai avem lucrări efectuate și nefacturate încă în valoare de circa 12 milioane de lei și mai avem lucrări facute de 1,7 milioane de lei. Stăm foarte bine”, a declarat primarul.

Robu a ținut să specifice că Timișoara stă foarte bine și în comparație cu alte orașe din România, care au mult mai puține investiții europene: “Alte proiectele sunt în derulare, unele au fost finalizate, altele merg și  chiar merg bine. Dacă  este să  comparăm ce se întamplă pe la alții care au proiecte cât să le numeri pe degetele unei maini… ei nu pot să le gestioneze nici pe acelea. Cifrele pe care le-am dat sunt pentru 21 de proiecte”, a conchis edilul.

2 COMENTARII

  1. macar merita sa te umilesti si sa te injosesti in penibil, atat de jos? macar primesti de la partidul tau-tata o roaba de langosh,sau shaorme?

  2. cu alte cuvinte cu 60 milioane euro s-au facut doar sapaturi neterminate, jumatate de intersectie si umbrele pe centru ! cand a spus STAM FOARTE BINE, probabil se referea la spagile ce le-au facut de la SDM si firmele care au castigat licitatiile !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare