Timișoara a beneficiat de 280 de milioane de lei de la Uniunea Europeană. Vezi câte proiecte sunt în desfășurare

- Advertisement -

Edilul Timișoarei, Nicolae Robu, a făcut ieri un bilanț al proiectelor în desfășurare din oraș, lucrări finanțate cu fonduri europene pe exercițiul financiar 2007-2014. Astfel, capitala Banatului are pe rol 21 de astfel de proiecte și un proces de absorbție de 56,3%, adică un total de 280 de milioane de lei.

„Până în momentul de față noi am absorbit, în sensul că am reușit să facem rambursarea sumelor pe care le aveam de primit. Vorbim aici de un total de peste 280 de milioane de lei. Deci asta înseamnă absorbție efectivă de la Uniunea Europeană, adică noi am avansat banii, că am efectuat lucrarile de rigoare, că aceste lucrări au fost făcute cum trebuie, că documentația lor a fost facută punctual, am trecut de toate etapele de verificare și ne-au fost returnați banii. Avem un procent de absorbție de 56,3%. Mai avem lucrări efectuate și nefacturate încă în valoare de circa 12 milioane de lei și mai avem lucrări facute de 1,7 milioane de lei. Stăm foarte bine”, a declarat primarul.

Robu a ținut să specifice că Timișoara stă foarte bine și în comparație cu alte orașe din România, care au mult mai puține investiții europene: “Alte proiectele sunt în derulare, unele au fost finalizate, altele merg și  chiar merg bine. Dacă  este să  comparăm ce se întamplă pe la alții care au proiecte cât să le numeri pe degetele unei maini… ei nu pot să le gestioneze nici pe acelea. Cifrele pe care le-am dat sunt pentru 21 de proiecte”, a conchis edilul.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare