Alianta 2020 USR-PLUS are INTERZIS la alegerile din luna mai. Dacian Ciolos: manevre PSD-ALDE

- Advertisement -
Fostul premier al României, Dacian Cioloș, a anunțat că Biroul Electoral Central (BEC) a respins candidatura Alianței 2020 la alegerile europarlamentare din luna mai a acestui an, acuzând ”manevre politice PSD-ALDE”.

Dacian Cioloş, unul dintre cei doi lideri ai Alianței 2020, a anunțat, cu puțin timp în urmă, că Biroul Electoral Central a respins cndidatura tandemului USR-PLUS la alegerile programate peste numai două luni. Motivul, spune Cioloș, este unul strict politic, acuzând actuala Putere politică din România, PSD-ALDE. ”Biroul Electoral Central, manevrat politic de către PSD-ALDE, ne interzice să candidăm la alegerile europarlamentare”, a precizat Cioloș.

Conform fostului premier al României, decizia BEC este o ”insultă la adresa electoratului și un act nedemocratic total. PSD și ALDE, împreună cu sateliții săi, distrug principiul elementar al democrației prin încălcarea dreptului de a candida și a fi ales”.

De cealaltă parte a Alianței 2020, conform reprezentanților Uniunii Salvați România (USR), pretextul BEC de a respinge candidatura a fost acela că Dan Barna și Dacian Cioloş nu ar figura ca președinți ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice.

Vă reamintim că Dan Barna a fost ales președinte al USR în luna octombrie a anului 2017, în vreme ce Dacian Cioloș a fost ales președinte PLUS luna trecută. Ambele partide au solicitat înregistrarea președinților la Tribunalul București, dar până acum nu au primit o decizie definitivă. Pentru acest motiv, BEC a respins cererea de înregistrare a Alianței. Este o decizie politică luată la presiunile regimului corupt instaurat de Liviu Dragnea în România.

Liderul Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS) a explicat că nu renunță la ”bătălie”. ”Vom face toate demersurile necesare și vom protesta până când acest act nedemocratic și ilegal va fi îndreptat. De la primul anunț că intrăm în politică și până astăzi suntem ținta celor mai murdare atacuri. Când au văzut că nu ne lăsăm intimidați, au trecut la manevrarea politică a instituțiilor statului. Fac un apel la toți membrii PLUS și USR să se solidarizeze și să luptăm împotriva acestui act nedemocratic”, a concluzionat Cioloș.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare