gorghiu-PNL

Proiectul de buget al Timişoarei naşte tensiuni politice încă dinainte de a fi adoptat. Actul postat luni pe site-ul primăriei va fi supus astăzi la vot în plenul Consiliului Local Timişoara. Însă, dacă în anul precedent PSD ameninţa cu blocarea bugetului, în acest an cei de la USR au depus deja o contestaţie privind faptul că bugetul nu a fost prezent vreme de 15 zile pe site-ul municipalităţii pentru a putea fi contestat de cetăţeni.

Primarul Nicolae Robu a declarat astăzi că „pentru unii care poate nu au cunoştinţele necesare sau cred că este o joacă să vii să conteşti un buget, bugetul este extrem de important pentru orice unitate teritoarială de fiecare dată după alegeri schimbându-se guvernele şi majorităţile parlamentare durează mult până când se aprobă bugetul la nivel naţional şi apoi se adoptă bugetele consiliilor judeţene şi abia după aceea mai au posibilitate administraţiile locale să adopte propriile lor bugete. (…) Oricine are cunoştinţe minimale despre modul în care pot funcţiona UAT –urile şi instituţiile statului ştie că a nu avea buget este cumplit pentru că dacă nu poţi să angajezi cheltuieli nu poţi să susţii lucrări în derulare. Orice întârziere în aprobarea bugetului produce efecte negative groaznice”.

Nici senatoarea Alina Gorghiu, cea care a susţinut din greu USR în campanie electorală nu s-a arătat încântată de gestul USR. Acesta a catalogat contestarea bugetului ca fiind „un gest şicanator, care blochează lucrări pe care primăria era obligată să le desfăşoare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.