Robu-suparat

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, este extrem de deranjat de modul în care politicienii din Timișoara abordează problema atriburii de terenuri gratuite pentru case către liberali. După ce zilele trecute primarul explica faptul că oamenii care colaborează cu el nu sunt cetățeni de rangul doi ca să fie exceptați de la anumite drepturi, la finalul acestei săptămâni, primarul a dat o serie de replici acide celor care îl acuză de nepotism. Pe lista beneficiarilor de terenuri de la primărie se numără fosta sa consilieră personală, Sanda Greblă, consilierul său personal Cătălin Iapă sau consilierul local Grigore Grigoroiu.

„Și care e problema? Adică ei sunt cetățeni de alt rang? Există vreo lege în țara asta care spune că membrii partidului aflat la putere local sau național sunt decăzuți din anumite drepturi? Puteți să fiți serioși în abordare totuși, să nu promovați un anumit spirit spirit toxic în societatea românească. Ce e cu populismele astea penibile? Dacă cineva e colaborator cu primarul trebuie să fie frustrat de niște drepturi cetățenești? Suntem stat de drept şi legea este cea care trebuie să decidă şi nu părerea lui x sau y care se face de râs cu comunicate şi s-au făcut destui de râs. Cum stau lucrurile. S-au hotărât nişte criterii în consiliul local, s-au făcut amendamente de către consilierii locali, s-au votat de către consilieri. Nimeni nu putea să introducă criterii prin care să fie excluşi de la competiţie colaboratorii primarului sau angajaţii pe diverse posturi în primărie sau instituţii ale primăriei. Cum s-ar fi putut face aşa ceva? Ar fi fost profund ilegal. (…) S-a făcut evaluarea și o comisie a analizat dosarele și acea comisie a oferit puncte pentru fiecare din criteriile în vigoare și în final s-au făcut clasamentele. Îi văd pe unii și nu știu ce au în cutia craniană spunând că nu înțeleg cum a repartizat calculatorul. Cum să repartizeze calculatorul?”, a declarat Robu, astăzi.

Articolul precedentUSR Timiş a contestat bugetul Timişoarei. Cum răspund senatoarea Gorghiu şi primarul Robu
Articolul următorTimişoara are oficial buget. Primăria vrea să construiască o nouă unitate medicală!
Dacă nu dai dovadă de bun simţ te poţi trezi cu IP-ul blocat şi nu vei mai putea intra pe voceatimisului.ro Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Citeşte TERMENI ŞI CONDIŢII