buget

Bugetul Timişoarei a fost votat astăzi în unanimitate de către consilierii locali. Discuţiile au durat mai bine de două ore şi asta pentru că deşi au discutat amendamentele pe care vor să le facă la proiectul de buget în cadrul mai multor întâlniri, atât liberalii cât şi pesediştii au vrut să le prezinte separat în plen.

Primele discuţii au apărut între primarul Nicolae Robu şi consilierul PSD Dan Idolu, pe tema achiziţionării unui sistem de supraveghere a malurilor Begăi, sistem care are o valoare de peste 300.000 de euro. Dacă Nicolae Robu a pledat în favoarea achiziţiei pe motiv că bunurile de pe malurile Begăi sunt distruse în mod constant şi primăria riscă să aibă de achitat bani la Uniunea Europeană care a finanţat reabilitarea malurilor, consilierul PSD Dan Idolu a explicat că pe porţiuni extrem de mari malurile Begăi nici măcar nu sunt iluminate electric şi că banii ar trebui mutaţi înspre dotarea malurilor cu sisteme de iluminat public. Discuţiile s-au încheiat după ce directoarea Direcţiei de Dezvoltare din Primăria Timişoara Maga Nicoară a explicat că sistemul este deja comandat şi e necesar să se aloce bani pentru a fi plătit.

Unul din cele mai importanate amendamente făcute la buget a venit din partea PNL, care a alocat 250.000 de lei pentru plata unui studiu de fezabilitate pentru construirea unei noi maternităţi în Timişoara. „Terenul are 4.500 de metri pătraţi şi este alocat lângă Liceul Alimentar este un teren liber şi care are destinaţia această, nu are nevoie de PUZ, are destinaţia pentru construcţii va fi cu un regim de înăţime de parter şi patru etaje şi terenul poate fi folosit în proporţie de 70%. Maternitatea Odobescu va fi mutată acolo, momentan funcţionând în chirie”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu. Detalii legate de alocările din buget puteţi citi aici.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.