Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePesedistul Dobra le cere liberalilor care au primit terenuri de la primărie...

Pesedistul Dobra le cere liberalilor care au primit terenuri de la primărie să acţioneze „moral”. Ce declară

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Preşedintele executiv al PSD Timiş, Călin Dobra, le cere liberalilor care au beneficiat de terenuri gratuite din partea Primăriei Timişoara pentru a-şi construi case să renunţe la parcelele atribuite.

Acesta a emis un comunicat de presă în care spune „consider că atribuirea acestor terenuri oamenilor fideli primarului Nicolae Robu nu este deloc întâmplătoare, dar nu am de gând să vorbesc despre legalitate, există instituţii abilitate să judece cazul. Cel puţin moral, cred că putem cataloga faptele ca fiind îndoielnice. Aşadar, îi solicit lui Nicolae Robu să le ceară celor care au primit terenurile să renunţe la ele de urgenţă, convins fiind că în Timişoara există tineri care chiar ar avea nevoie de un astfel de ajutor din partea Primăriei. Totodată, îi solicit primarului Timişoarei să facă publice criteriile de selecţie a persoanelor cărora li s-au atribuit suprafeţele de teren pentru construirea locuinţelor,a transmis Călin Dobra. Amintim că primarul Nicolae Robu a declarat deja de două ori că distribuirea parcelelor de teren s-a făcut printr-o analiză a dosarelor şi respectând criteriile de selecţie votate de consilierii locali”.

Ieri, primarul Nicolae Robu a avut reacţie vehementă la adresa celor care îl acuză de nepotisme, explicând că ar fi fost nu doar incorect, ci şi ilegal ca liberalii care au aplicat pentru terenuri să nu primească parcele.

“Și care e problema? Adică ei sunt cetățeni de alt rang? Există vreo lege în țara asta care spune că membrii partidului aflat la putere local sau național sunt decăzuți din anumite drepturi? Puteți să fiți serioși în abordare totuși, să nu promovați un anumit spirit spirit toxic în societatea românească. Ce e cu populismele astea penibile? Dacă cineva e colaborator cu primarul trebuie să fie frustrat de niște drepturi cetățenești? Suntem stat de drept şi legea este cea care trebuie să decidă şi nu părerea lui x sau y care se face de râs cu comunicate şi s-au făcut destui de râs. Cum stau lucrurile. S-au hotărât nişte criterii în consiliul local, s-au făcut amendamente de către consilierii locali, s-au votat de către consilieri. Nimeni nu putea să introducă criterii prin care să fie excluşi de la competiţie colaboratorii primarului sau angajaţii pe diverse posturi în primărie sau instituţii ale primăriei. Cum s-ar fi putut face aşa ceva? Ar fi fost profund illegal”,a declarat edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare