Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriComercianţii care încalcă legea în zona Pieţei Badea Cârţan, greu de stârpit....

Comercianţii care încalcă legea în zona Pieţei Badea Cârţan, greu de stârpit. Numărul RECORD de amenzi

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Vor să facă afaceri cu orice preţ, aşa că nu se sfiesc să încalce legea sau să îşi expună marfa pe pături întinse în plină stradă, în Timişoara anului 2017. Vorbim despre comercianţii ambulanţi care îşi fac veacul în vecinătatea Pieţei Badea Cârţan. Agenţii de la Poliţia Locale Timişoara intervin la faţa locului aproape zilnic pentru a restabili ordinea.

„Polițiștii locali acționează periodic pe str. Dacilor din apropierea Pieței Badea Cârțan, zonă în care comercianții ambulanți și-au făcut un obicei din a vinde produse second-hand într-un loc neautorizat și neamenajat pentru astfel de activități, producând disconfort cetățenilor și creând un aspect inestetic orașului. Astfel, astăzi au fost sancționați 14 comercianți, fiindu-le ridicată marfa în vederea confiscării, iar în luna martie 2017 au fost aplicate comercianților ilegali nu mai puțin de 187 sancțiuni contravenționale conform HCL 321/2001 și HCL 139/2011 pentru comerț în locuri neautorizate, fiind de asemenea ridicate în vederea confiscării zeci de kilograme de obiecte uzate expuse spre vânzare. Pentru a stopa fenomenul, care a devenit unul nedemn de o capitală culturală europeană, polițiștii locali vor acționa în această locație zilnic, fiind ridicată în vederea confiscării marfa expusă. Reamintim că persoanele care se ocupă cu astfel de activități încalcă legislația comercială în vigoare și, mai mult, îi expun pe cei care cumpără aceste mărfuri la riscuri serioase din punctul de vedere al sănătății deoarece obiectele uzate sunt în cea mai mare parte adunate din pubelele de deșeuri. Poliția Locală face din nou apel la cetățeni să nu cumpere astfel de produse în majoritate degradate și să nu încurajeze astfel acest tip de comerț”, a transmis direcţia din subordinea primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare