VIDEO! Haos pe Calea Lugojului. Cum au BLOCAT traficul angajaţii Super Construct

- Advertisement -

Nervii şoferilor care circulă pe Calea Lugojului din Timişoara sunt puşi la grea încercare de compania Super Construct, care derulează o serie de lucrări în zonă.

Angajaţii companiei lucrează momentan la repararea gurilor de canal din zonă, peste care au turnat beton, însă, nu au fost încă asfaltate. Aşa că, în jurul acestora muncitorii au pus o bandă de semnalizare și e bine asa…… Cozile se întind de la sensul giratoriu de la Ghiroda până la intersecţia cu Calea Dorobanţilor, iar claxoanele şi depăşitul coloanei pe interzis au devenit manevre la care din ce în ce mai mulţi şoferi apelează din disperare. Mai mult, din cei patru muncitori, doar unul lucra, restul de trei stând şi privind. Întrebaţi de Vocea Timişului când se va turna asfalt, angajaţii Super Construct au răspuns că sâmbătă. Practic, compania are nevoie de mai multe zile pentru ca betonul să se uşte, din cauză că materialul folosit este unul de o calitate proastă.

„Pe de o parte organizarea lor de şantier lasă mult de dorit şi disciplina în muncă. Se mişcă foarte greu pe toate şantierele pe de o parte şi eu îi muştruluiesc tot timpul, dar aici după ce ajustează gura de canal şi o betonează trebuie să lase nu ştiu cât timp până când se fixează betonul, de asta nu se asflatează imediat. Cred că o săptămână. Nu lucrează nimeni noaptea, nu îi poţi obliga. Legea din România îi protejează, dacă lucrează noaptea trebuie să plătească dublu nu îi poţi obliga că se cresc costurile foarte mult. (…) Ăştia (n.e – angajaţii firmelor) chiulesc, cum nu pui un şef lângă ei, cum chiulesc, asta e problema. Şi firmele, din păcate, se zgârcesc. Ei nu înţeleg că dacă ar pune un şef care ar avea un salariu mai mare ar avea productivitate de cinci ori mai mare. Aşa, trei sferturi din timp şomează. Am venit şi eu astăzi pe acolo, am intrat nu de mult timp, de o oră am venit”, a declarat Nicolae Robu. Primarul a mai explicat că firmele nu pot fi sancţionate pentru că primăria riscă să se treazască cu procese din partea celor care nu îşi facă treaba şi să sfârşească prin a achita bani.

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=ZbP-YUocmxo&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare