ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Robu despre poarta care s-a prăbușit peste un tânăr la intrare în Timișoara: „Nimeni nu a sesizat vreo problemă structurală”

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Accident tragic, la Timișoara, unde, ieri, în timpul furtunii extrem de violente care a lovit Vestul țării un tânăr și-a pierdut viața după ce poarta de la intrare în oraș de pe Calea Lugojului a picat peste mașina acestuia. Obiectivul a fost reabilitat cu peste 50.000 de euro, acum doi ani de zile. Primarul Nicolae Robu a făcut o serie de precizări pe Facebook, cu privire la situație.

„1. Acea poartă a fost construită în timpul comunismului, în anii 1980, deodată cu cea similară de pe Calea Aradului.
2. Ea trebuia să fie una foarte solidă, pentru că ea a fost gândită să fie suport pentru o cortină care să blocheze traficul auto în situații excepționale, în contextul în care în acea perioadă un grup de cetățeni a furat arme și autoritățile vremii au avut mari dificultăți în a-i prinde (am înțeles că până la urmă respectivii ar fi fost toți împușcați)
3. În 2014-2015, s-a realizat modernizarea porții, mai bine zis estetizarea ei, prin intervenții autorizate, conforme -cel puțin la nivelul caietului de sarcini- cu solicitările expertului care a efectuat expertiza prealabilă comandată de Primărie, intervenții constând în -citat din caietul de sarcini-:
„-desprindere litere volumetrice existente
-desfacere ornamente existente
-curățire rugină
-grunduire și vopsire confecții metalice
-reparații tencuieli la stâlpi
-placare fețe văzute cu plăci fibrociment
-refacere instalație electrică și priză de pământ
-montare litere volumetrice, semnale luminoase
-lucrări de organizare șantier
-transport moloz”
4. Lucrarea a fost realizată de firma Stareto, selectată conform legii
5. Recepția lucrării s-a făcut de către comisia de recepție instituită special în acest scop, conform legii
6. Nimeni nu a sesizat vreo problemă structurală, nici la expertiză, nici la proiectarea intervențiilor vizând estetizarea, nici la execuție, nici la recepție
7. Având în vedere pierderea unei vieți omenești, Procuratura a declanșat, cum e firesc, o anchetă. Suntem convinși că, în cadrul anchetei, se vor clarifica toate aspectele de clarificat în astfel de situații
8. Ne exprimăm, și cu această ocazie, regretul profund că un tânăr și-a pierdut viața în urma prăbușirii porții și întreaga compasiune pentru familia îndurerată, rudele și prietenii săi” a scris Robu.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore