Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePremierul Tudose promite sistem de alertă performant. Primarul Robu, alertat prin SMS...

Premierul Tudose promite sistem de alertă performant. Primarul Robu, alertat prin SMS despre furtună

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, și premierul Mihai Tudose admit: în România nu există un sistem bun care să alerteze cetățenii cu privire la calamitățile naturale care se abat asupra diverselor regiuni. Premierul Mihai Tudose a luat parte astăzi la Comandamentul de urgență de la sediul ISU Banat.

„Asta este problema noastră cea mai mare, pentru astfel de situații nu avem un sistem de avertizare modern și eficient. Am discutat și cu domnul prim-ministru acest subiect și domnia sa ne-a spus că se va face în regim de urgență, pentru că este o problemă generală în România. La astfel de evenimente degeaba tragi sirena, că este un mijloc primitiv. Acum ar trebui ca cetățenii să primească SMS cu alertă și să le spună că nu este mesaj de la un prieten, ci că este un mesaj în care să li se spună ce urmează să se întâmple, unde și cum trebuie să se protejeze. (…) Asta am discutat cu domnul prim-ministru, pe de o parte despre nevoia unui sistem de atenționare a cetățenilor”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Premierul Tudose a anunțat că a avut o întâlnire cu atoritățile din domeniul comunicației, dar și cu operatorii de telefonie mobilă, alături de care guvernul vrea să implementeze un sistem de notificări. „Am găsit o soluție și se lucrează la implementarea ei, cu avertizările care vin de la IGSU sau de la meteo se trimit la operatorii de telefonie mobilă zonele afectate și toți cei care sunt în aria de acoperire pe acea zonă primesc un semnal de alertă. Nu se poate până după-amiază, dar într-o lună, două va fi funcțional. La ce s-a întâmpla ieri, alerta a venit cu jumătate de oră mai devreme. Nu e un taifun să îl urmărești pe hartă cu o săptămână înainte. Există și acea tehnologie de tip Now casting. În aceste momente nu poți să contezi numai pe mijloacele de informare în masă. O mulțime de oameni sunt la camping sau în parc și nu au radio cu ei. Așa că am găsit un sistem care să vină în completarea celorlalte mijloace de informare în masă în timp real. Când a venit avertizarea, toată lumea are pe telefoanele mobile în cinci minute”, a detaliat Tudose.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...