Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrație34 de stații de tramvai din oraș, intră în reabilitare! Vor fi...

34 de stații de tramvai din oraș, intră în reabilitare! Vor fi transformate radical

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Toate staţiile de tramvai de pe traseul liniei 1 vor fi reabilitate! Procedura de licitație pentru serviciile de proiectare a intrat într-o nouă etapă, fiind depusă o ofertă, care de astăzi a intrat în evaluare.

Este vorba despre modernizarea a 34 de stații de tramvai, care vor deveni mai accesibile. Peronul va fi adaptat la același nivel cu noile tramvaie Bozankaya și va avea pavaj tactilo-vizual și zone de avertizare cu un contrast ridicat de culoare, pentru o mai bună delimitare a spațiului. Peroanele vor fi accesibile tuturor persoanelor cu mobilitate redusă (persoane cu dizabilități, vârstnici, părinți cu cărucioare pentru copii etc.), astfel încât să le permită urcarea/coborârea din tramvai.

Stațiile vor fi dotate cu sistem de supraveghere video și sistem de afișaj și informare (monitoare LCD), vizibil pe ambele fețe ale panoului de afișaj, cu informații privind timpul de sosire în stație al următorului vehicul și alte date importante privind traficul. Acesta va fi adaptat nevoilor persoanelor cu deficiențe vizuale și auditive.

Vor fi amplasate sisteme de informare pentru călători, de unde aceștia pot afla traseele mijloacelor de transport (inclusiv disponibilitatea bicicletelor în stații) și vor avea posibilitatea ca validarea călătoriei să o poată face și în stație.

Stațiile vor avea panouri voltaice pentru generarea de energie, va exista opțiunea de încărcare a telefoanelor mobile, acces la Wi-Fi public și un sistem modern de achiziționare a biletelor.

Stațiile care vor fi modernizate: Gara de Nord, Regele Carol I, Piața Mocioni/Sinaia, Piața Maria, Catedrala Mitropolitană, Spitalul de copii, Piața 700, Libertății, Continental, Prefectura, 3 August, Piața Traian (toate tur-retur, câte 2 stații); Prințul Turcesc, Sarmisegetuza, Lalelelor, V. Economu, V. Babeș, Meteo, UMT, Electrica, Gara de Est, Piața Badea Cârțan.

În prima etapă va fi realizată documentația tehnică și obținerea autorizației de construire. Durata de viață, solicitată prin documentație, a noilor stații este de minim 24 de ani.

Perioada de realizare a documentației și proiectării este de 8 luni. Valoarea estimată a contractului este de 210.084,03 lei, fără TVA.

Serviciile de proiectare vor include și asistență tehnică din partea proiectantului.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

1 COMENTARIU

  1. Voi sunteti normali? peste un milion de euro o statie de tramvai? cu acesti bani se face o vila mobilata la cheie. Sau va fi aurita? Se auzea de spaga de 10 % dar aici cred ca 10 % este pretul real si diferenta ?????????????????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare