Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Prefectura Timiș cere bani Guvernului, pentru Colterm! Autoritățile cer 130 de milioane de lei

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
17 ° C
18.4 °
15.1 °
84 %
3.1kmh
0 %
mar
26 °
mie
27 °
joi
27 °
vin
27 °
sâm
24 °
Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu solicit Guvernului o sumă importantă de bani pentru Colterm, astfel încât timișorenii să treacă cu bine peste această iarnă.

Imediat după învestirea în funcție, prefectul Mihai Ritivoiu  a căutat soluţii pentru Colterm, pentru ca timişorenii să nu mai stea în frig. În acest scop, a purtat discuţii cu primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz,  şi cu preşedintele Consiliului Județean, Alin Nica, cu conducerea Colterm, cu conducerea Ministerului Energiei, având și o întâlnire cu reprezentanţii societăţii care gestionează insolvenţa Colterm.

“Pe lângă preţul gazelor naturale şi lipsa stocurilor de cărbune, principala problemă în stabilirea oricăror relaţii extinse cu furnizorii o constituie starea de insolvenţă în care se află Colterm şi lipsa acesteia de credibilitate, consolidată în ani de zile. Am identificat greşeli majore în gestionarea chestiunii încălzirii în anul 2021, dar despre acestea avem timp să vorbim în vară. În acest moment singura prioritate este ca timişorenii să nu stea în frig. Am convenit cu preşedintele Alin Nica să susţinem şi la nivel politic demersul Primăriei de a cere noi sume din Fondul de Rezervă”, a afirmat prefectul Mihai Rtivoiu.

Prefectura Timiş a înaintat în acest sens Guvernului o solicitare pentru promovarea unei Hotărâri pentru alocarea suplimentară a sumei de 130 de milioane de lei. Colterm a mai primit în această iarnă cu 54 de milioane de lei din Fondul de Rezervă Bugetară şi 15 milioane pe schema de compensare pentru consumul de energie electrică şi de gaze (40 la sută din toate sumele din schema de compensare la nivel naţional au fost direcţionate către Timişoara).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare