Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Sentință definitivă pentru Sorin Frunzăverde

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Sorin Frunzăverde, fostul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, a primit sentința definitivă din partea magistraților Curții de Apel Timișoara.

Judecătorii Curții de Apel Timișoara au dat miercuri sentința definitivă în cazul lui Sorin Frunzăverde, care a fost acuzat de influențarea alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014. De fapt, magistrații au menținut decizia inițială luată de Tribunalul Caraș-Severin. Astfel Sorin Frunzăverde a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Pe lângă pedeapsă, el este obligat să urmeze un program de reintegrare socială.

Fostul președinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin și fost vicepreședinte al PNL, Sorin Frunzăverde, a fost trimis în judecată, sub control judiciar, în iulie 2015. El a fost acuzat de “săvârşirea infracţiunii de folosire, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, a influenţei ori a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”.

Potrivit procurorilor, între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2014, “Sorin Frunzăverde şi-a folosit influenţa pe care o avea în calitatea sa de preşedinte al CJ Caraş-Severin şi de vicepreşedinte al unui partid politic (PNL – n.r.), asupra lui Ionesie Ghiorghioni, vicepreşedinte al CJ şi membru în acelaşi partid politic, pentru obţinerea unor foloase necuvenite, respectiv să obţină, în al doilea tur de scrutin, un număr mai mare de voturi pentru candidatul formaţiunii din care făceau parte şi, implicit, să-şi consolideze poziţia în cadrul acestei formaţiuni politice, dar şi în plan administrativ, prin condiţionarea repartizărilor bugetare de rezultatul votului. Ulterior, în zilele de 12 şi 13 noiembrie 2014, inculpatul Ghiorghioni Ionesie a luat legătura cu nouă primari cărora le-a solicitat, folosindu-se de autoritatea şi influenţa sa de vicepreşedinte al CJ Caraş-Severin, să facă demersuri favorabile în direcţia respectivă. De asemenea, pentru a-i determina să procedeze în acest sens, inculpatul Ghiorghioni Ionesie le-a transmis acestora că, de rezultatul votului, vor depinde alocările bugetare efectuate de Consiliul Judeţean către primării în anii 2015 şi 2016, respectiv până la terminarea mandatului conducerii CJ Caraş Severin”.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru folosirea influenţei în vederea obţinerii unui folos necuvenit, influenţarea declaraţiilor şi fals intelectual.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore