Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalPremierul Victor Ponta răspunde provocărilor jurnaliștilor de la Vocea Rusiei: „România ar...

Premierul Victor Ponta răspunde provocărilor jurnaliștilor de la Vocea Rusiei: „România ar rezista mai mult de 30 de minute”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

După ce ieri postul de radio Vocea Rusiei a declarat că Armata Română nu ar rezista mai mult de 30 de minute în cazul unui conflict armat, premierul Victor Ponta a răspuns că „Ar rezista mai mult”. Potrivit Mediafax, prim-ministrul, aflat azi la Târgu Jiu, a explicat că nici un cetățean roman nu este în pericol. Mai mult, Ponta a explicat că îl va convoca luni pe Mircea Dușa, ministrul Apărării Naționale, împreună cu care vor strange datele necesare pentru o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

„Ar rezista mult mai mult. Tocmai pentru că vreau să dau asigurări că niciun cetăţean român nu este şi nu va fi în pericol, luni, împreună cu ministrul Mircea Duşa, vom face o analiză şi vom pregăti pentru prima şedinţă a CSAT toate datele şi strategia pentru a da asigurări populaţiei Romaniei şi fraţilor de pe peste Prut”, a declarat Ponta.

Întrunirea CSAT va avea rolul de a investiga suplimentar situația vecinilor de la nord, și pentru adoptarea unei strategii potrivite de acțiune: „Niciun român nu e în pericol, dar investiţii suplimentare şi o strategie sunt absolut necesare”, este de părere premierul.

Ponta e mai explicat că la următoarea ședință CSAT, va exista o analiză foarte clară a instituțiilor statului, inclusive a serviciilor de informații, legat de rolul României în zonă și de sprijinul pe care îl va acorda Republicii Moldova în contextual conflictului deschis din Ucraina:

„Preşedintele stabilește ședința, noi vom propune. În calitatea mea de vicepreşedinte al CSAT, voi propune ca obligatoriu să avem din partea tuturor instituţiilor statului, nu doar cele guvernamentale, ministere, ci şi din partea serviciilor de informaţii, o analiză foarte clară apropo de ceea ce putem şi trebuie să facem pentru a sprijini guvernul pro-european şi guvernul legitim al Republicii Moldova”, a încheiat Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

La noapte trecem la ora de vară!

În această noapte, România trece la ora de vară. Astfel ceasurile vor fi date...

Cantam ”La multi ani, Romania!”, la Timisoara, de 1 Decembrie! Vezi programul zilei Centenarului!

”La mulţi ani, România!” este titlul manifestării organizate în data de 1 decembrie 2018...

Expozitie cu ”Temple si Sinagogi din Romania”, la Timisoara

Consiliul Județean Timiș, Biblioteca Județeană Timiș ”Sorin Titel”, Mitropolia Banatului și Comunitatea Evreilor din...