Politia-mascatii

Bătai şi urmăriri în trafic, ca în filme, la Timişoara, în noaptea trecută. Conflictul latent dintre taximetriştii din oraş şi şoferii companiei UBER a culminat cu o bătaie în parcarea Iulius Mall. Un taximetrist ar fi fost agresat de cinci şoferi UBER. Acesta şi-a anunţat colegii prin staţie, iar aceştia au venit în ajutorul lui. Aşa a început o urmărire ca în filme, taximetriştii gonind după şoferii UBER prin oraş. Şoferii de taxi au ajuns şi în zona Soarelui, acolo unde au protestat langă locuinţa primarului Nicolae Robu. Mascaţii şi jandarmii de la Gruparea Mobilă au făcut ordine în rândul şoferilor scandalagii. Primarul Timişoarei a reacţionat pe Facebook vizavi de incidente.

“1. Este inadmisibil, deopotrivă pentru “uber”-iști și pentru taximetriști -de data aceasta se spune că a început un “uber”-ist- să recurgă la violențe, fie ele verbale sau, cu atât mai mult, fizice, în alți termeni, să-și facă singuri dreptate, în înțelegerea subiectivă, discreționară, pe care fiecare o are asupra situației. Iar cei ce fac așa ceva, trebuie identificați și pedepsiți exemplar!

2. Fenomenul “uber” se manifestă în întreaga lume, cu plusurile și cu minusurile pe care le are. Niciunde nu sunt implicate Primăriile, așa cum nici în Timișoara, Primăria nu are nicio implicare.

3. Taximetriștii trebuie sa înțeleagă că eu și instituția pe care o conduc, ca și Consiliul Local, nu putem să restricționăm ce permite legea. Ei nu nouă trebuie să ni se adreseze, ci instanțelor de judecată, dacă consideră că uber nu funcționează legal. Gestul taximetriștilor de a protesta prin fața locuinței mele -mai exact: blocului în care locuiesc- este incorect, cu atât mai mult cu cât, așa cum cei corecți dintre ei recunosc și o spun deschis, le-am rezolvat o mulțime de probleme pe care cu administrația precedentă nu le-au putut rezolva, iar de tot ce-am făcut în infrastructura de mobilitate -și am făcut f.f. multe!-, ei sunt cei ce beneficiază cel mai mult. Oricum, eu îi asigur pe taximetriști de respectul meu pt profesia lor și pt ei, ca cetățeni ai orașului și de deschiderea, în continuare, de a le rezolva problemele, dar îi rog să înțeleagă să nu-mi ceară lucruri în afara prerogativelor mele legale, pt că, la așa ceva, eu nu marșez, indiferent ce presiuni se fac asupra mea!

4. Cer, deopotrivă taximetriștilor și “uber”-iștilor, să dea dovadă de o conduită corectă, civilizată și să acționeze strict în limitele legii, sub orice privințe. Iar responsabililor sistemului “uber”, le solicit să facă o verificare atentă a persoanelor pe care le acceptă în sistem, dat fiind că acestor persoane, cetățenii le încredințează însăși viața lor, în momentul în care le devin clienți. În sistemul de taxi, știu că acest lucru se face”, a scris edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here