Timişoara, spitalele şi nesimţirea

- Advertisement -

Acum câţiva ani, în plină campanie electorală, Victor Viorel Ponta şi „gogoaşa” Crin Antonescu vizitau Timişoara cu planuri mari. „Timişoara a dat şi dă un model de spirit european şi a primit mereu prea puţin înapoi. E cazul ca Timişoara să primească recunoaşterea noastră morală, e cazul ca Timişoara să fie mai recunoscută şi mai puţin ignorată de la Bucureşti. Ca preşedinte al PNL, îmi asum să întorc Timişoara cu faţa spre Bucureşti” declara atunci Antonescu.

Între timp lucrurile s-au mai calmat, Ponta nu a fost demis pentru plagiat, iar Crin se visează preşedinte şi amândoi au uitat de Timişoara, ba chiar o ignoră. După ce s-au anunţat că nu sunt bani pentru Spitalul de Copii şi nici pentru bazinul de înot, acum nu sunt bani nici pentru Spitalul Regional. La reuniunea Comitetului Interinstituţional pentru Acordul de Parteneriat 2014-2020, prim-ministrul a spus că banii pe sănătate, aproximativ 500 de milioane de euro, vor merge către construcția a „trei spitale regionale de care România are nevoie – Iaşi, Cluj şi Craiova”.  Cu alte cuvine, România are nevoie ca cele trei oraşe amintite să facă saltul către modernizare, dar de Timişoara nu. Pe acelaşi argument, mai are nevoie România de Timişoara?

Da, pentru că oraşul nostru cotizează aproape cel mai mult la bugetul de stat, adică e o vacă de muls. Din cauza asta timişorenii se simt ca o nevastă abuzată, dai şi dai şi dai, dar înapoi primeşti doar scuze. Când o să înţeleagă „Centrul”, măcar de dragul buzunarelor pline, că un oraş care produce enorm, poate produce şi mai mult dacă e ajutat prin investiţii sau măcar printr-o minimă susţinere financiară?

Aflând de cele hotărâte, directorul Direcției de Sănătate Timiş, Horia Vermeşan, a încercat să o dreagă. Potrivit declaraţiilor sale, Timişoara nu a fost tăiată de pe listă, din contră, orașul nostru încă se află pe foaia de proiecte. A promis că va merge la Bucureşti şi va clarifica problema. Îi amintim directorului că probabil Timişoara se află pe multe liste, dar nu listele aduc prosperitate. În timpul acesta, locaţia pentru viitorul spital, construcția abandonată de pe Calea Torontalului are grave probleme de identitate. Azi era Spital Regional, mâine, conform unor declaraţii, poate fi Institut de cercetare Oncologic. Poimâine, cine ştie, poate sediu de partid, ca traseismul să fie complet.

O nedumerire a noastră e de ce atunci când s-a aflat că Timişoara nu primeşte bani de la buget pentru proiectele de pe 2014, nici unul din conducătorii oraşului, primar, prefect, consilieri, etc. nu au boicotat măsura. De ce nu se forţează mâna Bucureştiului? Sau toţi au uitat că Timişoara este cel mai important oraş din vestul ţării şi poarta de intrare dinspre Occident. Sau că Timişoara s-a sacrificat in ’89 pentru că se săturase de hotărârile de la „Centru”.

„Ca preşedinte PNL, îmi asum să întorc Timişoara cu faţa spre Bucureşti” O fi așa, dar mişcarea a fost una sincron, noi ne-am uitat spre ei dar ei și-au ferit privirea şi s-au uitat în altă parte.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Posta Romana linisteste pensionarii: Pensiile vin intre 10 si 20 ianuarie 2020

Compania Naţională Poşta Română informează că, în această lună,...

Raul Pătrașcu, micul Peter Pan din fruntea Spitalului Județean Timișoara

Fără doar și poate, Raul Pătrașcu, de-acum celebrul și...

CJ Timis, investiții totale de 18 milioane lei in Spitalul Judetean din Timisoara, in 2019

Investițiile făcute în cursul anului 2019 în infrastructura Spitalului...

Politistii locali care patruleaza in CIVIL, ”curata” bugetul nesimtitilor, la Timisoara

Acțiunile polițiștilor locali care patrulează în civil prin Timișoara...

Cautat de politisti dupa ce a inselat un batran cu 900 de lei. Suna la 112 daca il vezi

Alertă în Timiş. Oamenii legii caută un bărbat suspectat...

Din aceeași categorie

Categorii Populare