Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

PE SURSE: ”Nașul” Gabriel Oprea, premier în locul lui Victor Ponta

- Advertisement -

Surse de maximă încredere din interiorul Partidului Social Democrat (PSD), dar și din cadrul Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR), confirmă pentru www.voceatimisului.ro că actualul vicepremier, aflat ieri la Timișoara, îi va lua locul lui Victor Ponta. Gabriel Oprea, nașul de botez al primului copil al actualului premier Victor Ponta, urmează să fie numit în locul actualului prim-ministru pe parcursul lunii iulie.

Schimbarea lui Ponta cu ”nașul ” Oprea va avea loc ca urmare a faptului că DNA a anunțat oficial, în urmă cu două zile, că a început urmărirea penală a premierului, acest fiind primul caz în care primul ministru al României în funcție este cercetat penal, ceea ce ”demolează” imaginea țării și a politicii de pe Dâmbovița.

Numirea lui Oprea va fi o alternativă la faptul că PSD va fi înlăturat de la Guvernare și va pierde majoritatea din Parlament, cel mai probabil, UNPR urmând să ajungă în noua majoritate, alături de PNL, tocmai în ”schimbul” funcției de prim-ministru.

Cine este Gabriel Oprea

Liderul UNPR s-a născut la 1 ianuarie 1961, în comuna Fundulea (judeţul Călăraşi). Este căsătorit şi are doi copii. Gabriel Oprea este absolvent al Şcolii militare de ofiţeri activi de la Sibiu, după care a devenit jurist ca urmarea absolvirii Facultății de drept din cadrul Univeristății București. În 1997, Oprea a absolvit un Curs Postuniversitar pe teme de Securitate Națională în cadrul Colegiului Național de Apărare, după care a devenit doctor în drept, la Universitatea București. Oprea este profesor universitar, conducător de doctorat la Academia Naţională de Informaţii.

În ceea ce privește cariera politico-profesională, Oprea a fost ofițer și general în cadrul Ministerului Apărării Naționale, după care a ajuns Secretar de Stat din funcția de Președintele al Administrației Naționale a Rezervelor Statului. În perioada 2002-2003 a fost prefect de București, după care a ocupat funcția de Ministru Delegat pentru Administrația Publică, Ministerul Administrației și Internelor. Între 2004 și 2012 a ”prins” două mandate de deputat candidnând din partea PSD, partid a cărui membru a fost între 2003 și 2009, după care a înființat UNPR devenind președinte al formațiunii politice. În 2008 a fost numit Ministru al Administrației și Internelor, post pe care l-a ocupat doar până în ianuarie 2009. Din decembrie 2009 și până în mai 2012, Oprea a ocupat din nou un fotoliu de ministru, de data aceasta al Apărării Naționale. La ora actuală, liderul UNPR ocupă fotoliul de Ministru al Afacerilor Interne, fiind și Viceprim-ministru pentru securitate națională.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore